Majorarea salariilor din Educație astfel încât întreaga mărire să fie de 25%

Apropo.ro / 05.11.2015, 15:00
Majorarea salariilor din Educație astfel încât întreaga mărire să fie de 25%
Guvernul Ponta, reunit în ultima ședință, a majorat salariile din Educație astfel încât întreaga mărire prevăzută în acordul semnat cu sindicatele din acest domeniu să fie de 25%, de la 1 decembrie, premierul demisionar apreciind că cineva i-a atras atenția că trebuie adoptat acest act normativ.

„Astăzi am vrut să facem ședință să vă mulțumesc, dar și să nu lăsăm ceva din ceea ce am făcut nefinalizat. Noroc că au fost alții mai atenți și mi-au atras atenția că trebuia să adoptăm și actul normativ în baza acordului pe care l-am semnat cu cei din Educație. Îl adoptăm acum, în această ședință. În acest fel, Sănătatea și Educația primesc ceea ce trebuiau să primească demult”, le-a spus Ponta miniștrilor, miercuri, în ultima reuniune a Guvernului.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că își depune mandatul și că speră că demisia guvernului său satisface cerințele oamenilor care au fost în stradă, adăugând că este nevoie de soluții raționale. Ponta consideră că supărarea cetățenilor nu trebuie să degenereze în violență stradală, de aceea demisia Guvernului este cea mai oportună soluție.