Majorarea salariului minim nu este oportuna

Apropo.ro / 02.07.2008, 17:10
Majorarea salariului minim nu este oportuna
Majorarea salariului minim ar reprezenta o decizie iresponabila si contraproductiva cu efecte inflationiste, a declarat premierul Tariceanu.

Majorarea salariului minim nu este oportuna in acest moment si ar reprezenta o decizie iresponabila si contraproductiva cu efecte inflationiste, a declarat premierul Tariceanu, care a facut apel catre sindicate pentru a intelege ca politica salariala trebuie corelata cu indicatorii economici.

Aproximativ o suta de sindicalisti au pichetat, miercuri, timp de trei ore, sediile ministerelor Muncii si Finantelor, cerand Guvernului majorarea salariului minim de la 500 la 540 de lei din 1 iulie, asa cum s-a angajat in protocolul incheiat in decembrie anul trecut, anuntand ca vor continua actiunile si in zilele urmatoare.

Sindicalistii sustin ca desi, cu 30 de zile in urma, ministrul Muncii declara ca in primul semestru al anului 2008 incasarile la buget au depasit cu 8% previziunile, in prezent acesta justifica refuzul Guvernului de a-si respecta angajamentul prin faptul ca nu sunt fonduri la buget pentru cresterea salariului minim pe economie.

Citeste declaratiile premierului la Mediafax.

Crezi ca afirmatiile lui Tariceanu reflecta realitatea economica?

 

Citeste si:

Executivul nu are nicio vina

Executivul nu are nicio vina

Ministerul Economiei si Finantelor si Ministerul Muncii vor pregati un pachet de masuri pentru sprijinirea pensionarilor si persoanelor cu venituri reduse, afectate de cr…

Romanii se imprumuta fara sa inteleaga costurile

Romanii se imprumuta fara sa inteleaga costurile

Peste 90% din romani nu stiu ce inseamna dobanda anuala efectiva (DAE), arata un studiu realizat de Grupul de Economie Aplicata (GEA).

Economia romaneasca incepe sa scartaie

Economia romaneasca incepe sa scartaie

Indicele increderii in economia romaneasca a atins, in luna iunie, un nou nivelul minim al ultimului an, de 102,9 puncte, tendinta de declin manifestandu-se la nivelul in…

Jocul zilei

Clipul zilei

Gemcraft Blonda de la DEX – Ep 3 – Dracul
Construieste turnuri pentru a te apara de inamici. Cuvinte cheie: blonda de la dex video dracul
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza