Majoritatea femeilor trec printr-o criza existențiala

Apropo.ro / 10.06.2004, 12:45
Majoritatea femeilor trec printr-o criza existențiala
Aproape 80% dintre femei și-ar dori sa-și schimbe viețile plictisitoare și pline de rutina și sînt convinse ca viața este mai ușoara pentru barbați, transmite Sky News, citînd un sondaj recent. Jonglatul cu munca, treburile casnice și creditele,

Aproape 80% dintre femei și-ar dori sa-și schimbe viețile plictisitoare și pline de rutina și sînt convinse ca viața este mai ușoara pentru barbați, transmite Sky News, citînd un sondaj recent.

Jonglatul cu munca, treburile casnice și creditele, sexul nesatisfacator, viața sociala solicitanta și presiunea de a avea un corp perfect sînt de vina pentru criza resimțita în viețile multor femei. Trei sferturi dintre cele care au luat parte la sondajul intitulat „Stil de viața feminin”, au recunoscut ca se supralimenteaza, iar peste jumatate admit ca beau cînd sînt deprimate.

Opt femei din zece, adica 81%, au spus ca și-ar dori sa-și schimbe viețile, 67% se simt uzate de rutina zilnica, iar 60% sînt de parere ca viața este mai ușoara pentru barbați.

La sondajul realizat de revista de sanatate Top Sante au participat 2.000 de femei cu vîrsta medie de 38 de ani. Redactorul șef, Marina Gask, a spus: „Visul de a le avea pe toate s-a transformat în coșmarul de a trebui sa le faci pe toate. Femeile sînt bombardate cu imaginile celebritaților al caror stil de viața este perfect proporționat și care par sa aiba totul fara a face eforturi prea mari. În realitate, cele mai multe femei se straduiesc sa aiba grija de familie și sa faca fața cerințelor de la serviciu. În ciuda faptului ca muncesc mult, multe femei sînt îngropate în datorii și se simt epuizate din punct de vedere emoțional, lipsite de succes financiar și neîmplinite sexual și social. Pe scurt, trec printr-o criza și își doresc sa-și schimbe stilul de viața”.

Sa faca fața tuturor obligațiilor este o preocupare majora pentru 87% dintre respondente, iar 62% au spus ca cel mai mare obstacol în calea fericii lor este raportul serviciu/ viața personala. 66% sînt tentate sa abandoneze lupta și 52% vor sa-și schimbe locul de munca.

Aproximativ 86% dintre femeile care lucreaza cu norma întreaga afirma ca tot ele fac majoritatea treburilor casnice, iar 77% spun ca le revin cele mai multe responsabilitați în creșterea copiilor.

Una dintre principalele cauze de depresie feminina, potrivit sondajului, este însa dorința de a avea un corp perfect. Noua femei din zece sînt nemulțumite de înfațișarea lor și acest lucru le rapește din bucuria de a trai.

Mediafax