Majoritatea francezilor vor ca Zidane sa ramîna în echipa nationala

Apropo.ro / 03.08.2004, 10:58
Majoritatea francezilor vor ca Zidane sa ramîna în echipa nationala
Un sondaj publicat de cotidianul L'Equipe" arata ca 66 la suta dintre francezi doresc ca jucatorul Zinedine Zidane sa își continue cariera în echipa naționala, în vreme ce 27 la suta dintre cei chestionați considera ca este mai bine ca fotbalistul de la Real Madrid sa se retraga.

Un sondaj publicat de cotidianul L’Equipe” arata ca 66 la suta dintre francezi doresc ca jucatorul Zinedine Zidane sa își continue cariera în echipa naționala, în vreme ce 27 la suta dintre cei chestionați considera ca este mai bine ca fotbalistul de la Real Madrid sa se retraga.

Într-un alt sondaj publicat, vineri, de cotidianul „Le Parisien” se arata ca doar 62 la suta dintre francezi doreau ca Zidane sa ramîna la echipa naționala a Franței pîna la Cupa Mondiala din 2006.

Mijlocașul francez este indispensabil pentru 79 la suta dintre tinerii cu vîrste între 15-24 de ani și pentru 78 la suta dintre femeile trecute de 35 de ani.

Problema desparțirii lui Zinedine Zidane de echipa naționala a Franței survine la scurt timp dupa retragerea din selecționata a jucatorilor Marcel Desailly și Lilian Thuram, dupa Euro-2004.

Sondajul a  fost realizat de institutul francez IFOP pe un eșantion de 1003 persoane, peste 15 ani, interogate  prin telefon, în zilele de 29 și 30 iulie.

Mediafax