Majoritatea „gamerilor” nu cumpara jocuri video

Apropo.ro / 07.11.2011, 13:46
Majoritatea
Un studiu efectuat de compania de cercetare Newzoo arata ca mai mult de jumatate dintre "gameri", la nivel mondial, nu cumpara jocuri, ci le pirateaza, joaca jocuri gratuite, le imprumuta de la prieteni sau, pur si simplu, le cumpara second-hand.

La nivelul Statelor Unite, doar 44% dintre cei aproximativ 82 de milioane de impatimiti ai jocurilor dau bani pentru ele. Cu toate acestea, situatia nu este prea roza pentru producatorii de jocuri, deoarece 85% dintre cei care platesc au „prostul ” obicei de a-si cumpara jocul preferat la mana a doua.

Potrivit estimarilor Newzoo, in 2012, gamerii vor descarca de pe internet (DLC Market – Downloadable content Market) jocuri in valoare de 1,75 de miliarde de dolari, dintre care 960 de milioane de dolari doar in SUA.

In ceea ce priveste varsta „gamerilor”, Entertainment Software Association (ESA), organizatie care apara interesele dezvoltatorilor de jocuri video, arata ca, in acest moment, media este de 37 de ani, ceea ce indica o „imbatranire” a acestui segment.

Doar 18% dintre cei care se joaca au mai putin de 18 ani, 53% au intre 18 si 49 de ani, iar 29% au peste 50 de ani. In ceea ce priveste sexul, majoritatea gamerilor (58%) sunt barbati, femeile reprezentand doar 42%.