Malaezienii scapa de ghinion dormind in sicriu

Redacția / 07.09.2011, 10:30
Malaezienii cred ca dormitul intr-un sicriu atrage norocul. Chinezii sustin ca asta nu iti aduce decat ghinion. Care sa fie adevarul?

In ciuda tuturor superstitiilor, malaezienii cred ca sicriul nu este doar un mijloc de transport la „loc cu verdeata”, ci un loc care iti poarta noroc.

In templul Looi Im Si din Penang, Malaezia, prezenta in incinta a unui sicriu se crede ca alunga ghinionul. Atat de mult au crezut in asta incat au pus cinci astfel de obiecte in interior, in care se pot odihni doar cei care sunt devotati.

sicriu

O femeie care a incercat experienta sustine ca a gasit templul dupa ce i-a aparut locatia in vis, iar ea nu auzise niciodata de acest loc.

Povestea cu templul s-a nascut in 2007, cand spiritul unuia dintre cei doi paznici ai locului, Xiao Xian Bo, s-a intors de pe lumea cealalta si a vorbit cu oamenii devotati, folosindu-se de trupul fratelui secretarei templului, Chu Soon Chye, un alt om ales.

Barbatul ales vorbeste un dialect vechi atunci cand trupul ii este stapanit de fostul paznic, dialect pe care el nu il cunoaste in viata de zi cu zi.

sicriu

In 2008, pe cand Chu era posedat de Xiao a ales cinci oameni suferinzi care sa doarma in cele cinci sicrie, pentru ca sufletul lor merita salvat.

Templul ar fi avut si mai multe sicrie in interior, insa spatiul nu permite acest lucru.