Malaiezia: Cu Allah la judecată

De: Marian Andrei / 14.10.2013, 15:30
Malaiezia: Cu Allah la judecată
Un tribunal malaiezian a decis că ne-musulmanii din această țară nu mai pot folosi cuvântul Allah, pentru a nu provoca conflicte în societate.

Musulmanii conservatori au salutat decizia tribunalului, însă reprezentanții confesiunilor creștine din Malaiezia spun că ei folosesc de multe secole acest cuvânt arab, care a existat încă înainte de apariția Islamului și intenționează să conteste această decizie.

Pe vremea.apropo.ro găsești vremea pe 15 zile

Decizia tribunalului consfințește o decizie a Guvernului care, în 2009 a interzis ziarului catolic The Herald folosirea cuvântului Allah pentru a-l descrie pe Dumnezeul creștin.

Ziarul a dat în judecată Guvernul și, în decembrie 2009, a câștigat procesul, însă doar până acum, când recursul înaintat de Guvern a schimbat din nou decizia.

Editorul The Herald s-a arătat dezamăgit de decizia instanței: „În Orientul Mijlociu și în Indonezia, Allah este un termen comun atât creștinilor, cât și musulmanilor. Nu poți să spui dintr-o dată că unii nu mai pot să îl folosească. Limba malaieziană are foarte multe cuvinte împrumutate iar Allah este unul dintre ele”.