Malina Olinescu: „M-am inchis in mine, nu eu am ales sa dispar!”

Apropo.ro / 12.12.2011, 13:33
Cantareata Malina Olinescu s-a sinucis, in noaptea de duminica spre luni, aruncandu-se de la etajul sase al imobilului in care locuia. Iata gandurile Malinei in ultimele sale interviuri si ce spun vedetele despre moartea ei.

Malina Olinescu, 37 de ani, a suferit mult pentru ca a fost uitata de publicul romanesc. Dupa o viata petrecuta pe scena, muzica ei nu era difuzata la radio si pe posturile muzicale. Malina a avut si o deceptie in dragoste ce a condus la depresie, dupa divortul de sotul ei, Dan Stesco (component la trupei Compact), in 2007.

A amenintat de multe ori ca se sinucide, a fost la un control medical in urma caruia i s-a prescris un tratament de care, probabil, nu s-a tinut, dupa cum marturiseste fratele ei vitreg, Calin Geambasu.

Malina Olinescu

„A amenintat de multe ori ca isi va lua viata. Acum a facut-o. De doi ani ameninta ca o face. In relatia cu iubitul ei, nu a fost inteleasa pe deplin si nu i-au fost intelese sentimenele pe deplin”, a declarat Calin Geambasu.

„A suferit foarte mult dupa sotul ei. Dupa ce a lasat-o, s-a izolat complet. Era de nerecunoscut. Slabise foarte mult si chiar s-a confensat catorva prietene, cu care canta, ca sta numai pe internet. Cel mai probabil asa l-a intalnit si pe Sebi, iubitul de care s-a despartit acum”, a declarat o apropiata a artistei.

Precum Madalina Manole, si Malina suferea ca muzica ei nu ii mai este ascultata ca odinioara.

„Nu eu am ales sa dispar. Muzica noastra nu era destul de comerciala”

„Nu prea stiu nici eu ce s-a intamplat. In plin succes, brusc, toate usile s-au inchis. Ma refer la usile caselor de discuri care dupa ce ma adulasera inainte, acum ma refuzau. Și nu doar pe mine, ci si persoanele cu care lucram. Ni se spunea tot timpul ba ca muzica noastra nu e destul de comerciala, ba c-ar trebui sa mai schimbam una sau alta… Si-asa ne-am trezit redusi la tacere. Eu am continuat sa cant, totusi, asa cum fac si acum, la petreceri de firma, private, diverse spectacole, etc. Dar cred ca e important sa se stie ca nu eu am fost cea care a decis sa dispar, ci astea au fost circumstantele. Si nici nu a fost o disparitie totala: n-am mai aparut la televizor decat foarte rar si n-am mai fost difuzata de radiouri, dar am continuat sa exist, chiar si in muzica. Sigur, dupa ce am vazut ca nu mai reusesc sa patrund in „casa” si ca sunt lasata pe-afara, sa latru la luna, m-am suparat, m-am enervat, am zis ca ma las de muzica, si cateva luni chiar ca n-am mai fredonat nici o nota. M-am inchis totalmente in mine”, spunea Malina Olinescu intr-un interviu pentru Formula AS.

Malina isi dorea reusite pe plan profesional si personal: „Imi doresc tare mult ca anul care vine sa fie si pentru mine, si pentru oamenii dragi mai bun, mai rodnic, mai bland. Imi doresc sa-mi fie toti ai mei bine, iar eu sa-mi revin, sa ma intorc la Malina de dinainte. Iar din punct de vedere profesional, sa-mi fie munca la fel de apreciata. Pentru ca sentimental, anul care se incheie a fost o gluma proasta.(…) Nu cred ca-mi doresc prea mult. Poate tocmai asta a fost si greseala mea: ca niciodata n-am cerut mult. Mereu m-am multumit cu putin. Ei, se vede treaba ca trebuie sa-mi schimb strategia. Asta e planul meu pentru noul an! „

Vecinii artistei spun ca Malina a inceput sa se poarte ciudat inca de ieri dimineata. Artista s-a certat cu iubitul ei, Sebi, si i-a scos toate lucrurile pe hol, inclusiv cainele, Ozzy.

„Suparata, Malina a scos din casa cainele si hainele lui Sebi”

Malina Olinescu

Si-a scos cainele pe hol, pe Ozzy, si a pus sub el camasile si niste hanorace care apartineau lui Sebi, iubitul ei cu care se certase. Am batut la usa sa vedem ce se intampla, insa nimeni nu a raspuns. Am vorbit cu mama Malinei la telefon, Doina Spataru, care mi-a spus sa iau eu cainele in casa. Dupa cateva ore, mi-a batut la usa mama lui Sebi, care mi-a zis sa-i dau cainele si ca incearca ea sa dea de Malina, pentru ca nici ei nu i-a raspuns la usa”, a povestit una dintre vecine.

Malina Olinescu a avut prima tentativa de suicid imediat dupa divort, cand a luat o supradoza de medicamente, insa a fost salvata. Malina si-a dus pana la urma planul la bun sfarsit, precum Madalina Manole, iar in urma sa nu a lasat niciun bilet de adio.

In urma cu 30 de ani, tatal Malinei, actorul Boris Olinescu, s-a sinucis aruncandu-se de la etajul zece al blocului in care locuia.

Horia Brenciu: „Ni se sting artistii!”

Iata ce spun prietenii si colegii Malinei despre moartea acesteia:

Calin Geambasu: „Acum doua zile am fost la o emisiune cu ea, era extraordinar de fericita. Malina zambea in continuu. M-a invitat la ea acasa, aici in apartament, acum doua zile. Nu am mai fost de 6 luni la ea in apartament, era fericita ca si-a renovat casa. Imi faceam planuri, la mine in minte, ce sa-i fac cadou de Craciun. Era incarcata de foarte multa iubire. Vocea ei macar va ramane daca ea nu o sa mai fie langa noi pe scena”.

Andreea Banica: „Este o zi trista astazi pentru multi…Malina Olinescu s-a sinucis…o voce si o fata pe care intotdeauna am admirat-o. Sunt atat de suparata…incat nu mai am cuvinte. In urma cu putin timp ne-am revazut la un spectacol si ne am imbratisat”.

Horia Brenciu: „De-o perioada incoace ni se sting artistii… Singuri, bolnavi sau discreditati de societate. Unii poate sunt mai slabi decat altii si nu pot lupta decat daca beneficiaza de dragostea celor din jur. Am mai spus-o si o repet: aplaudati-i cat timp sunt in viata! Dupa ce pleaca dincolo e tardiv. Malina a murit de ziua lui Sinatra… Ce ironie… Dumnezeu s-o odihneasca!”.

Doina Spataru, mama artistei: „Asa cum Malina a trecut prin viata cu discretie, e rugamintea mea sa tratati trecerea ei in nefiinta la fel, cu decenta si cu discretie”.

Anca Turcasiu: „Sunt inmarmurita. La vocea ei, Malina putea sa fie cea mai mare vedeta din tara asta. Daca era ajutata de mass media, poate nu se ajungea aici. Dar ce sa mai zic, tinerii din ziua de azi nu stiu cine este Mircea Baniciu, cum sa stie de Malina?!”

Lucian Mandruta: „Starul post-mortem. Un concept 100% romanesc”

Lucian Mandruta: „Starul post-mortem. Un concept 100% romanesc. Nu intelegeti? Noi am omorat-o pe Malina Olinescu. Noi, astia care am facut din Madalina Manole o celebritate mai mare in mormant decat in viata. Iar acum, cu circul care urmeaza in presa, nu facem decat sa construim motive pentru urmatorii sinucigasi semi-celebri, dezamagiti de viata, dar cu mari sperante pentru posteritate”.

Adrian Romcescu: „Am pierdut o voce, un artist de o mare seriozitate, greu de intalnit astazi.Pe Malina mi-a recomandat-o prietenul meu Titus Munteanu, cand ea avea 22 de ani. Tot ce-am simtit eu ca am mai valoros, din punct de vedere muzical, i-am dat ei. Asa au iesit cele doua piese ‘Mi-e dor de tine’ – care a castigat ‘Slagarele Anului’ la ‘Mamaia’, in 1997, apoi ‘Cerbul de Aur’, si piesa ‘Eu cred’ cu care a mers la Eurovision, in 1998. Am incercat sa mai colaboram si dupa 2000, insa ea a refuzat, asa cum a refuzat si alte oferte. Parca si-ar fi dorit sa intre pe planul doi, desi toata lumea avea asteptari mari de la ea. Era foarte sensibila si am simtit ca este predispusa la depresii. Dar n-am crezut vreodata ca se va sinucide. Era tanara si avea un mare potential valoric”.

Dana Mladin: „Am aflat printre ultimii, de la colegii din Antena, pentru ca eu dimineata deschid tarziu televizorul. Nu stiu ce sa zic… Pana acum am reusit sa vorbesc cu alti patru fosti colegi de la Scoala vedetelor, nimeni nu stie nimic… Am vorbit ultima data cu ea acum o luna, cand am reluat legatura dupa o perioada foarte mare de timp. Parea foarte ok, am avut o discutie foarte vesela si optimista, eram amandoua bucuroase ca ne-am regasit… Malina era un om de foarte mare bun simt, un om la locul lui, sociabila, constienta de valoarea ei pe care o si punea in practica”.