Mama, ce mame!

Apropo.ro / 06.03.2006, 13:33
Mama, ce mame!
Special pentru 8 martie, doua doamne vorbesc pentru prima oara despre fiicele lor celebre: Virginia ne spune cate ceva despre Andreea Raicu și Mariana despre Daciana Sarbu. Avem povești și amintiri din copilarie, dar suntem conectați și la realitatea...

Special pentru 8 martie, doua doamne vorbesc pentru prima oara despre fiicele lor celebre: Virginia ne spune cate ceva despre Andreea Raicu și Mariana despre Daciana Sarbu. Avem povești și amintiri din copilarie, dar suntem conectați și la realitatea… rautacioasa.

Eleganta, frumoasa, împlinita. Virginia Raicu. O adevarata lady. Rade din toata inima, ori de cate ori are ocazia. Pe de o parte, e deformație profesionala (a lucrat ani de zile ca stewardesa la compania Tarom), pe de alta, se vede clar ca e fericita. Nu-și tradeaza deloc varsta (66 de ani), dar nici nu și-o ascunde. O poarta.

„Toata lumea îi spune Gina, își începe Andreea povestea despre mama ei. Pentru mine e . M-a facut destul de tarziu, așa ca am fost un copil dorit și rasfațat, recunosc. Din fiecare calatorie venea încarcata cu daruri pentru mine. De la rochițe și pantofiori, pana la dulciuri și jucarii, nu mi-a lipsit nimic, asta într-o vreme în care aceste lucruri nu se prea gaseau la noi. Mi-a oferit șansa de a calatori în strainatate de la o varsta frageda. Am fost împreuna în Emiratele Arabe, în Thailanda, în SUA. Acum, se ocupa preponderent de casa și are grija de Buni, bunicuța mea de 95 de ani, și de mine.”

Virginia își amintește ca atunci cand era mica, Andreea „era vesela, ascultatoare și iubitoare. Uneori era cam încapațanata. Avea o personalitate puternica.” Andreea intervine: „Înca mai sunt încapațanata, parerea mea!”, se alinta razand.

La cei 27 de ani, Andreea Raicu înca locuiește cu mama și bunica ei și promite sa nu le paraseasca niciodata. „La noi acasa e mereu o atmosfera calda. Deocamdata, pana cand o sa terminam noua locuința, stam într-o casa nu foarte mare, dar care e mereu plina de oaspeți. Meritul pentru aceasta atmofera e al mamei, în primul rand. Îți imaginezi, cred, ca daca prietenele mele se simt rasfațate de mama, eu sunt și mai și… Nu exista vreo rugaminte de-a mea de care ea sa nu țina cont, are mereu o vorba buna pentru mine, ma încurajeaza și ma sprijina de fiecare data.” Cat s-a schimbat viața Virginiei de cand copilul s-a transformat în persoana publica? „Ma întristez mai des, din pacate, marturisește Virginia. Toate lucrurile neadevarate pe care le citesc ma afecteaza. Înțeleg ca Andreea nu poate fi iubita de toata lumea, ca, asta e!, sunt și avantaje și dezavantaje cand devii cunoscut, dar pentru mine e dureros sa-mi vad copilul, pentru care aș face orice sacrificiu, terfelit fara nici un motiv. De fiecare data, însa, cand apar sunt alaturi de Andreea 100%.”

Weekend de weekend, Andreea și Virginia merg ca fetele la piața (și uneori la supermarket). „Iar cand vine vorba despre haine, mama nici nu se gandește sa nu mearga cu mine la un tur prin magazine. Sunt stilistul ei personal, ce sa mai!”

Ce zice mama despre cariera fiicei?

„Sunt mandra, cum nu! Știu ca e fericita facand aceasta meserie, știu ca tot ce a caștigat – notorietate, bani – a caștigat muncind din greu. O vad mulțumita și sunt la randul meu mulțumita”.

Ce zice mama despre barfele din ziare?

„Inițial, Andreea nu-mi spunea ce scriu ziarele, vroia sa ma protejeze. Dar cum întotdeauna se gasește un care sa vina sa te compatimeasca, aflam oricum. Ma necajeam, pentru ca știam ca nu-i adevarat. Eram frustrata, gandindu-ma ca fie și un singur om ar putea sa creada acele așa-zise informații”.

Ce zice mama de relațiile sentimentale ale fiicei?

„Îmi place sa cred ca sunt cea mai buna prietena a Andreei, așa ca îi dau mereu sfaturi. Decizia îi aparține! Nu s-a pus niciodata problema sa aprob sau sa dezaprob o relație de-a Andreei. Sigur, au fost parteneri de-ai ei care mi-au placut mai mult, alții care mi-au placut mai puțin, dar s-au purtat cu toții foarte frumos”.

Mariana Sarbu (52 de ani), tot o „lady-like”. Pentru Daciana, tanara blonda, cu aspirații profund politice, este „tot ce poate fi mai frumos pe lume”… Pentru ceilalți este profesor de istorie și de limba engleza. Altfel, este pasionata de pictura și gradinarit. „O persoana simpla, normala – fac aceleași lucruri pe care le face o mama și o soție obișnuita”, adauga completandu-și portretul. Cum e sa fii doamna Sarbu? „Este frumos, pentru ca sunt soție și mama, dar uneori este greu, datorita faptului ca atat soțul (n.r. – Ilie Sarbu, fost ministru al agriculturii), cat și fiica au cariere în politica. Asta implica mult stres acasa și multe discuții pe acest domeniu”.

Citește mai multe despre cele mai împlinite mame ale vedetelor numai în

Tags: