Mamma mia! – Filmul

De: Mioara Tronaru / 25.08.2008, 00:00
Mamma mia! – Filmul
În 1999, pe insula grecească Kalokairi, într-un hotel izolat, Villa Donna, ţinut de Donna, se fac intense pregătiri pentru nuntă. Fiica patroanei, Sophie, se va căsători cu Sky.

În cinstea acestui eveniment major, viitoarea mireasă îşi doreşte un cadou mai deosebit: să-şi cunoască tatăl. Pentru asta, fata pune la poştă trei invitaţii de nuntă pentru trei bărbaţi diferiţi, convinsă că unul dintre ei îi este tată. Din trei colţuri ale lumii, trei bărbaţi pornesc spre insulă şi spre femeia care acum 20 de ani le-a cucerit inimile.

”Mamma mia!” este adaptarea pentru ecran a musicalului omonim scris de Catherine Johnson bazîndu-se pe melodiile celebrei formaţii ABBA. Premiera a avut loc la Londra, pe 6 aprilie 1999. În 2007, numărul spectatorilor a depăşit 30 de milioane, a fost prezentat în 170 de oraşe şi tradus în opt limbi. Era deci normal ca Hollywood-ul să devină interesat de această comedie muzicală.

Pentru adaptarea cinematografică, a fost adus trioul feminin care a stat şi la originea succesului spectacolului: autoarea Catherine Johnson, regizoarea Phyllida Lloyd şi producătoarea Judy Craymer. Actriţa Meryl Streep, mare fan al formaţiei ABBA, a fost încă de la început alegerea producătoarei. Judy Craymer explică: ”De prima dată ne-am gîndit la Meryl Streep pentru a interpreta personajul Donna. Şi am fost foarte fericiţi că a acceptat imediat. Ştiam că a văzut spectacolul pe Broadway acum cîţiva ani”.

Regizoarea Phyllida Lloyd adaugă: ”Ştiam că are voce şi că vrea să joace într-o comedie muzicală. Avea tot ce-i trebuia pentru . Meryl Streep este una dintre acele actriţe care pot rîde cu toate hohotele din lume şi pot plînge cu toate lacrimile din lume”.

Pe parcursul filmărilor, actriţa şi-a dat seama că rolul este foarte solicitant. ”Mi s-a cerut să cînt în timp ce escala­dam un perete. Am făcut o cascadorie demnă de Spider-Man!”, spune Meryl Streep. Ca şi partenera sa, Amanda Seyfried, a luat cursuri de dans şi de canto.

Premiera: 29 august
TO: Mamma mia! Producţie Marea Britanie-SUA, 2008.
R: Phyllida Lloyd. Cu: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Dominic Cooper, Amanda Seyfried, Christine Baranski.
Distribuit de Ro Image 2000.
Avanpremiera: joi, 28.08, la Cinema Pro, ora 21.30