Mănâncă doar cartofi copți, pentru că are fobie de alte alimente

Apropo.ro / 25.03.2013, 12:00
Mănâncă doar cartofi copți, pentru că are fobie de alte alimente
La 23 de ani, Claire Jones face atacuri de panică dacă mănâncă altceva decât cartofi copți și un anumit tip de brânză.

Are fobie de aproape orice alt aliment în afara cartofilor, brânzei cheddar și salată de varză, doar de la un anumit brand.

Claire Jones, 23 de ani, din Wellingborough, Regatul Unit, are atacuri de panică și i se face instant rău dacă pune în gură altceva decât ce poate mânca fără probleme.

Până acum, Claire a consumat zeci de mii de kilograme de cartofi pe care i-a copt. Foarte rar gustă pâine, cârnați sau burgeri, dar și atunci în cantități infime.

Și cum organismul nu este hrănit cu alimentele potrivite, Claire are probleme de sănătate. Anemia este pe primul loc. A avut probleme cu sinusurile, și se simte continuu obosită.

Doar faptul că gustă alimente noi îi face rău psihic. Nu iese la cumpărături în supermarketuri, și merge rar la rastaurant cu prietenii.

cartofi

Vezi aici mai multe poze

Am fost la o petrecere, și imediat ce m-am apropiat de bufetul cu mâncare am început să tremur și mi s-a făcut rău„, spune tânăra.

Jones are aceste probleme cu alimentația de mică. A început să refuze mâncare de pe la vârsta de 2 ani. „Mama îmi spunea că treceau zile când eu nu mâncam nimic„, își amintește Claire. Nu gusta nici din torturile pregătite pentru ziua ei de naștere.

Britanica locuiește cu mama ei, în vârstă de 50 de ani, și mănâncă doar ceea ce ea îi gătește.

Claire recunoaște că îi este greu, nu mai are viață socială, îi este dor de mesele în familie și de multe altele.

Prea multe lucruri implică mâncare în ziua de azi – când ieși la un restaurant, al cinema, sau în alte părți„, spune Jones.

Când era mică și mergeam la picnic trebuia să car mâncarea ei specială. Și acum trebuie să am mereu în cuptor cartofii copți, altfel nu mănâncă aproape nimic. Am încercat să o fac să-și cumpere mâncare de la magazin, dar nu mă crede că este aceeași mâncare„, spune mama ei.

Claire Jones face parte dintr-un grup unde merg persoane care suferă de aceeași „boală” ca și ea – Boala Mâncatului Selectiv, unde ea și ceilalți primesc sfaturi din partea specialiștilor.

Când am intrat în acest grup am înțeles că nu sunt singură. Mai sunt mulți alții ca mine. Și ei se simțeau izolați de societate. Nici eu nu-mi doresc să mănânc toată viața doar cartofi copți„, a mai declarat Claire.