Mâncarea ar trebui să fie supusă reglementărilor, la fel ca tutunul

De: Marian Andrei / 19.05.2014, 13:00
Mâncarea ar trebui să fie supusă reglementărilor, la fel ca tutunul
Industria alimentară ar trebui să fie reglementată la fel ca industria tutunului, pentru că obezitatea prezintă un risc mai mare decât fumatul pentru sănătate.

Două organizații internaționale, Consumers International (CI) și World Obesity Federation (WOF), cer adoptarea unor reglementări dure în domeniul industriei alimentare.

CI și WOF justifică cererile lor arătând că numărul deceselor cauzate de obezitate a crescut de la 2,6 milioane de persoane în 2005 la 3,4 milioane în 2010.

Între regulile propuse de cele două organizații se află reducerea conținutului de sare, grăsimi saturate și zahăr din alimente, introducerea unor mâncăruri mai bune în spitale și școli, impunera unor reguli mai stricte în publicitate și educarea populației pentru a adopta o alimentație sănătoasă.

O altă recomandare este eliminarea totală, în decurs de cinci ani, a grăsimilor artificiale nesaturate din toate alimentele și băuturile.

 

Pentru a se ajunge la o alimentație sănătoasă, guvenele ar putea revizui prețurile alimentelor, introduce taxe și schimba modul de control al licențelor.

Luke Upchurch de la Consumers International spune că organizația sa cere „o abordare globală, exact cum se întâmplă în industria tutunului”.

„Vrem să evităm situații precum cea din anii ’60, când cei din industria tutunului au spus că țigaretele sunt bune pentru sănătate iar 30-40 de ani mai târziu numărul deceselor este de milioane”, a arătat Upchurch, care a mai spus că reglementările ar trebui să fie obligatorii pentru toate guvernele.