Mâncăruri delicioase la preselecţiile “MasterChef”

De: Nicoleta Nicolae / 03.02.2012, 12:02
Mâncăruri delicioase la preselecţiile “MasterChef”
Aproape 2.000 de bucătari amatori din toată ţara au venit la preselecţiile “MasterChef” de la Bucureşti. Cea mai tare competiţie culinară va desemna, la PRO TV, primul MasterChef din România şi va oferi premiul de 50.000 de euro.

Tineri sau vârstnici, însoţiţi de prieteni sau de copiii lor, au venit cu mic cu mare la World Trade Center – Pullman Hotel. Fie că au pregătit pentru aceste preselecţii preparate culinare tradiţionale, de la musaca de legume şi prăjituri cu fructe, fie că au dorit să impresioneze cu reţete exotice, precum fructe de mare, peste sau prăjituri cu morcovi, fiecare dintre înscrisi a avut ocazia să îşi prezinte felul de mâncare atent gătit acasă şi să vorbească despre sine. Chiar şi cei trei Chefi de top din juriul show-ului, Sorin Bontea, Cătălin Scarlatescu şi Florin Dumitrescu s-au arătat impresionaţi de numărul mare de bucătari amatori sosiţi la preselecţii, dar şi curioşi să descopere ce talente culinare ascunde România.

Ce zice juriul Masterchef?

Cătălin Scărlătescu: „Aproape 2000 de oameni s-au înscris la preselecţiile MasterChef, ceea ce mă face să cred că bucătăria a ieşit din clubul „feţelor urâte” ale meseriilor din România şi a ajuns să fie recunoscută ca o activitate de apreciat. Este la modă să găteşti, tot românul ştie cum se face o friptură adevărată, dar de aici până la a deveni MasterChef este un drum foarte lung. În ciuda condiţiilor meteo nu tocmai prietenoase, oamenii au venit la preselecţii.
Florin Dumitrescu: Ştiu că sunt foarte mulţi pasionaţi de gastronomie în Romania, deci este o cifră la care mă aşteptam. Unul dintre cei 2000 va fi cel care va primi primul titlu de MasterChef în România.
Sorin Bontea: Românii sunt pasionaţi de gastronomie şi au început să aprecieze calitatea şi nu cantitatea, dar nu mă aşteptam ca atât de mulţi români, din toată ţara, de toate vârstele să aibă curajul, dorinţa, entuziasmul de a participa la preselecţiile unui astfel de show culinar de mare anvergură cum este MasterChef România.