Manchester a revenit pe primul loc

Apropo.ro / 14.01.2002, 08:49
Manchester a revenit pe primul loc
Nimic nou în Insula. Chiar si dupa ce a fost la 11 puncte în spatele liderului, Manchester United a revenit fantastic si e pe primul loc "Le-am oferit un avantaj, n-au profitat de el". Batrînul vulpoi Ferguson îi priveste pe toti cu superioritate acum, cînd Manchester e iarasi în frunte,

Nimic nou în Insula. Chiar si dupa ce a fost la 11 puncte în spatele liderului, Manchester United a revenit fantastic si e pe primul loc

„Le-am oferit un avantaj, n-au profitat de el”. Batrînul vulpoi Ferguson îi priveste pe toti cu superioritate acum, cînd Manchester e iarasi în frunte, dupa 3-1 cu Southampton, si, probabil, le va rîde în nas tuturor aspirantilor la titlu, cum se întîmpla de vreo cîtiva ani încoace. Nu asa gîndea „cavalerul” scotian pe la mijloc de decembrie, cînd echipa sa de vis se zbatea, la 11 puncte de liderul Liverpool, sa scape din mlastina mijlocului de clasament. Simtea ca-i fuge pamîntul de sub picioare, ultimul sau an ca manager era o catastrofa. Ferguson, incredibil, se recunostea învins pentru prima data în cariera. Onest sau numai de fatada, nu mai conteaza.

Chiar daca Fergie nu mai spera, Van Nistelrooy, autor a 23 de goluri la primul sau sezon si al unei serii senzationale de 7 reusite consecutive în campionat, premiera în istoria lui Premier League, a tras echipa dupa el. O echipa lipsita patru meciuri în sir de centrarile si pasele trasate cu echerul de capitanul „nationalei” Angliei, David Beckham, uluit si el de gestul lui Ferguson de a-l lasa pe banca. Era, de fapt, spune presa engleza, o razbunare a managerului, caruia nu-i convenea ca asul sau refuza prelungirea contractului, acesta primind de altfel o ultima oferta: daca nu accepta 90.000 de lire sterline pe saptamîna, aproape 150.000 de dolari, poate sa-si faca valizele. Va fi pus pe lista de transferari si cine va plati 70 de milioane de dolari îl va putea lua la vara.

Cu toate aceste probleme, Manchester e pe primul loc. Ieri dupa-amiaza nu se putea împiedica nici pe „St. Mary” de Southampton, unde Dan Petrescu nu iese de pe banca de rezerve. Era doar o formatie învinsa cu 6-1 pe „Old Trafford”, nu avea prea mari sanse chiar daca deschidea scorul acasa, cum s-a si întîmplat. A urmat însa o avalansa de atacuri fulgeratoare ale oaspetilor, care au marcat numai de trei ori, pentru a nu-i mai umili înca o data pe „sfinti”.
Sursa: www.prosport.ro