Manchineel – Cel mai toxic copac din lume (Video)

Apropo.ro / 24.01.2014, 11:00
Poartă numele de Manchineel și provine din emisfera vestică. Este cunoscut și sub titulatura de cel mai otrăvitor copac din lume.

Manchineel crește în zone precum Florida, Caraibe, Bahamas, și poartă ca marcaj o bandă roșie de avertisment. Trecătorii sunt rugați să nu se apropie de el sau să se așeze sub el.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Copacul are fructe gen mere dar de dimensiuni mai mici. Și acestea nu sunt comestibile, în caz contrar drumul spre spital este o certitudine.

Se spune că Cristofor Colum l-ar fi denumit „micul măr otrăvitor”, deși nu fructul este cea mai toxică parte a copacului.

otravitor

Manchineel are o sevă lăptoasă, albă, care este otrăvitoare și caustică. O singură picătură pe piele poate cauza arsuri, dermatită sau umflături.

Cei care au ales să se adăpostească de ploaie sub copacul toxic au aflat pe pielea lor ce putere are.

Nu doar merele și seva copacului sunt periculoase, ci și scoarța lui. Prin ardere, aceasta produce un fum ce poate duce la orbire. Avertizarea este recomandată și în cazul frunzelor. Manchineel este fruntaș în Cartea Recordurilor la capitolul cel mai periculos copac din lume.

otravitor

Cei care nu au știut ce fel de copac este au simțit pișcături pe limbă imediat după ce au gustat din fruct, după care au simțit cum începe să îi ardă din ce în ce mai tare și cum gâtul li se sugrumă. În următoarele două ore de la ingerare, simptomele se acutizează, nu mai poți înghiți nimic și ai dureri groaznice în gât. Laptele este unul dintre alimentele care pot diminua efectele nocive, dar pe parcursul a peste șapte ore.