Mandinga

Apropo.ro / 03.11.2008, 00:00
Mandinga
”Donde” – adică ”Încotro” - s-a întrebat la un moment dat trupa Mandinga. Şi a hotărît: spre performanţă, spre calitate, spre muzică excelentă, live 100% în concerte. A rezultat o schimbare decisivă de componenţă - au fost ”importaţi” patru cubanezi, noi orientări stilistice, un hit ”Donde” şi un album în care se regăsesc toate acestea.

Mandinga înseamnă latino cu influenţe de folclor balcanic. Trupa activează din decembrie 2002 şi a concertat, cu mare succes, pe mai toate scenele impor­tante din România. De asemenea, a fost invitată să concerteze în Bulgaria, Germania, Serbia, Polonia, Cuba. Componenţa la care s-a ajuns de-a lungul anilor reflectă ceea ce vrea să transmită trupa prin muzica sa. Este o muzică interculturală, muzica lumii, o îmbinare de latino, cu foclor balcanic, plus influenţe din o sume­de­nie de stiluri – de la salsa la guajira, hip-hop, guajira funk, bolero, cha-cha, reggaeton şi pînă la R&B, latin house, calipso, latin hip-hop şi chiar acid jazz.

Toate acestea se regăsesc în cel mai recent album semnat Mandinga, ”Donde”. Cele 11 piese latino poartă influenţe din multe zone. Acest album a avut parte şi de o lansare specială, direct de pe peronul gării Băneasa. Cei 10 membri ai trupei au cîntat cu foc atît pe peron cît şi în Trenul regal, cu care s-au deplasat pînă la Mogoşoaia. Cei 10 au cîntat în urmă cu aproape două luni în deschiderea concer­tu­lui lui Bryan Adams de la Bucureşti.

Mandinga înseamnă…

Alex – trompetă şi voce; Bazooka – timbales, percuţie; Florin – bas şi voce; Chupi – tobe, percuţie, voce; Omar Secada – clape; Ella – voce; Zach – saxofon; Tony – trombon; Alejandro – voce şi El Nino – percuţie. În plus, echipa are două dansatoare profesioniste, Oana şi Simona.