Mandinga a ajuns in finala Eurovision (video)

Apropo.ro / 23.05.2012, 06:55
Mandinga a ajuns in finala Eurovision (video)
Desi Elena de la Mandinga a avut probleme cu casca, a cantat pe un ton mult mai jos decat s-ar fi asteptat multa lume si partea instrumentala, punctul forte al piesei, s-a auzit mai putin, azi-noapte, la sfarsitul primei semifinale Eurovision, Romania a fost prima tara anuntata dintre cele zece care vor merge mai departe in concurs.

Aseara, in cadrul primei semifinale Eurovision, Mandinga – cu piesa „Zaleilah” – a intrat a sasea in concurs. Reprezentantii Romaniei ne-au dat emotii pentru ca Elena a avut probleme cu casca, vocea ei nu a sunat atat de bine, iar partea instrumentala nu a fost pusa in valoare. Dupa primele acorduri, monitorizarea din casca, in care artista auzea atat vocile colegilor cat si negativul piesei, a disparut integral, astfel incat Elena a cantat intreaga piesa doar pe intoarcerea sunetului din sala.

„A fost foarte dificil sa cant fara sa aud nimic. Ma bucur ca am reusit sa nu va dezamagesc si sa cant impreuna cu ceilalti colegi Zaleilah pana la capat, iar interpretarea noastra sa primeasca atatea voturi din partea telespectatorilor. Suntem mandri sa reprezentam Romania in finala Eurovision”, a precizat Elena.

„Imediat dupa ce a coborat de pe scena, Elena a venit plangand in Camera Verde. Am imbratisat-o si mai ales am felicitat-o pentru ca intr-o asemena situatie dificila s-a comportat ca o adevarata profesionista. Imediat dupa aceea am vorbit cu responsabilii EBU de organizarea Eurovision pentru a afla cum a fost posibila o asemenea problema tehnica in semifinala. Organizatorii si-au recunoscut vina si ne-au felicitat pentru taria si profesionalismul Elenei si al trupei Mandinga din timpul showului live. Ne-au asigurat ca a fost un incident neplacut, pe care il regreta si care nu trebuie sa dezvolte in noi o teorie a conspiratiei. Organizatorii ne-au asigurat ca in finala totul va fi perfect pentru Romania”, declara Dan Manoliu, seful delegatiei Romaniei la Eurovision.

„Din pacate, tensiunea din timpul asteptarii rezultatului a fost una maxima, incidentul de pe scena tinand formatia intr-o tensiune inutila. Bucuria aflarii calificarii a fost injumatatita de ceea ce s-a intamplat cu casca Elenei, insa am decis impreuna cu trupa si ceilalti membrii ai delegatiei sa stergem cu buretele acest moment si sa ne concentram asupra finalei care ne asteapta la finalul saptamanii”, spune Elena Stirbescu, producatorul general Eurovision Romania.