Mandinga, în semifinala Eurovision, azi, la TVR 1

Apropo.ro / 22.05.2012, 12:12
Mandinga, în semifinala Eurovision, azi, la TVR 1
Concursul Eurovision debutează, în această seară, pe scena Crystal Hall din Baku, cu prima semifinală a competiţiei muzicale în care evoluează şi trupa Mandinga cu piesa "Zaleilah".

Membrii trupei Mandinga sunt încrezători în şansele României la Eurovision, mai ales că în prima semifinală sunt cotaţi ca favoriţi de presa internaţională.
„Este normal să simţi emoţii la un asemenea nivel, dar am învăţat să ni le controlăm şi totul va fi bine pe scena Eurovision. Simţim sprijinul celor de acasă, ne bucurăm de foarte mulţi fani şi în Azerbaidjan, inclusiv printre jurnaliştii acreditaţi la Eurovision, ceea ce ne dă multă energie”, a declarat solista trupei Mandinga, Elena Ionescu.
Mandinga a susţinut duminică seara un concert în Eurovision Village, cel mai mare parc din Baku, la care au venit peste 20.000 de oameni, informează reprezentanţii TVR. Potrivit reprezentanţilor Televiziunii Publice, surpriza a fost că mulţi dintre cei din public ştiau versurile piesei „Zaleilah”, motiv pentru care au cântat cu Mandinga, dar au şi fluturat steagurile României.
Membrii trupei Mandinga vor evolua de pe poziţia a şasea în această semifinală a Eurovision din Azerbaidjan, în care mai concurează 18 ţări, respectiv Muntenegru, reprezentată de Rambo Amadeus cu” Euro Neuro”, Islanda – Greta Salome & Jonsi cu” Never Forget”, Grecia – Eleftheria Eleftheriou cu „Aphrodisiac”, Letonia – Anmary cu „Beautiful Song”, Albania – Rona Nishliu cu „Suus”, Elveţia – Sinplus cu „Unbreakable”, Belgia – Iris cu „Would You? „, Finlanda – Pernilla cu „Nar Jag Blundar”, Israel – Izabo cu „Time”, San Marino – Valentina Monetta cu „The Social Network Song” („Oh Oh – Uh – Oh Oh”), Cipru – Ivi Adamou cu „La La Love”, Danemarca – Soluna Samay cu „Should’ve Known Better”, Rusia – Buranovskiye Babushki cu „Party For Everybody”, Ungaria – Compact Disco cu „Sound Of Our Hearts”, Austria – Trackshittaz cu „Woki Mit Deim Popo”, Moldova – Pasha Parfeny cu „Lăutar” şi Irlanda – Jedward cu „Waterline”.
În această primă etapă a Eurovision publicul din ţările participante la semifinală va avea drept de vot, dar telespectatorii nu vor putea vota pentru reprezentanţii ţării lor, ci pentru ceilalţi artişti. Drept de vot vor avea şi ţările care sunt deja finaliste, în calitate de organizatoare ale concursului.

Concursul va fi transmis începând cu 21.50 la TVR 1 (program tv).