Manifestantii de pe Wall Street, evacuati pentru a se face curatenie

De: MediafaxFoto / 14.10.2011, 11:04
Manifestantii de pe Wall Street, evacuati pentru a se face curatenie
Manifestantii de pe Wall Street au primit un ordin de evacuare a zonei, pentru a permite igienizarea acesteia.

Piata unde s-au instalat manifestantii si unde au amplasat un serviciu de catering, o infirmerie, un spatiu de informare, un centru video si chiar o biblioteca, ar urma sa fie evacuata complet.

Ieri, membri ai administratiei parcului Zuccotti, escortati de politisti, au distribuit o nota explicativa privind actiunea de curatenie care va incepe vineri, la ora 7.00, si care va dura toata ziua.

Nota precizeaza ca, in ultimele trei saptamani, „conditiile din parc s-au deteriorat si creeaza probleme sanitare si de curatenie care trebuie rezolvate”.

Compania afirma ca dupa efectuarea igienizarii, piata „va fi redeschisa pentru public, in vederea unei utilizari conforme cu regulile”.

Documentul include si regulamentul care trebuie respectat in parc si care interzice, printre altele, camparea, utilizarea copertinelor si a sacilor de dormit.

Manifestantii pregatesc pentru sambata o zi de protest masiv, cu o demonstratie organizata in Times Square, pentru a marca ziua mondiala de mobilizare lansata de site-ul 15october.net sub slobanul „Uniti pentru o schimbare globala”.