Manifestatie impotriva „coruptiei” politice, in fata Congresului SUA

De: Marian Andrei / 18.01.2012, 09:50
Manifestatie impotriva
Mai multe sute de militanti anticapitalisti au manifestat ieri in fata Congresului american, la Washington, pentru a denunta "coruptia" politica, in ziua in care s-au reluat lucrarile parlamentare.

Manifestantii erau sositi de pe intreg teritoriul Statelor Unite si intentionau sa organizeze "o zi de actiune impotriva unei institutii politice corupte". Aceastia au ocupat toata ziua peluza din fata Capitoliului, incercand fara rezultat sa se intalneasca cu membri ai Congresului.

"Sistemul este ilegitim. Aproape jumatate din populatia americana nu participa la alegeri" este una dintre principalele nemultumiri ale protestatarilor. Alte pancarte afisau mesaje ca "Iesiti din turnul vostru de fildes si ascultati poporul" sau "Noi suntem cei 99 la suta".

Unul dintre potestatari a afirmat ca "Barack Obama a fost o dezamagire enorma. El a fost ales cu un program excelent, dar s-a dovedit o marioneta in mainile capitalului".

Manifestantii au mai cerut inchiderea centrului de detentie de la Guantanamo, taxarea celor mai bogati si egalitate pentru femei.