Manifestatie împotriva NATO la Chisinau

Apropo.ro / 03.08.2007, 15:27
Manifestatie împotriva NATO la Chisinau
Aproximativ 100 de persoane au participat la o manifestatie împotriva NATO desfasurata la Chisinau, care a fost organizata de Congresul Comunitatilor Ruse din Republica Moldova, relateaza BBC România. Participantii la manifestatie s-au declarat nemultumiti de faptul ca Republica

Aproximativ 100 de persoane au participat la o manifestatie împotriva NATO desfasurata la Chisinau, care a fost organizata de Congresul Comunitatilor Ruse din Republica Moldova, relateaza BBC România.

Participantii la manifestatie s-au declarat nemultumiti de faptul ca Republica Moldova gazduieste, în perioada 28 iulie-11 august, un exercitiu multinational al medicilor militari, organizat în cadrul programului NATO „Parteneriat pentru pace”.

Liderul Congresului Comunitatilor Ruse, Valeri Klimenko, a declarat ca reprezentantii comunitatii ruse sunt împotriva prezentei trupelor NATO în Republica Moldova. „Suntem oameni pasnici si nu dorim ca pamântul pasnic al (Republicii) Moldova sa fie calcat de cizmele NATO. Vom mai organiza asemenea manifestatii de protest pe întreaga durata a exercitiului”, a precizat el.

Protestatarii au afisat pancarte pe care scria, în limbile româna si rusa, „NATO, afara din Moldova!”, precum si drapele ale Republicii Moldova. Printre ei puteau fi însa vazute si persoane care au venit la manifestatie cu drapelul URSS si cu portretul revolutionarului comunist din Cuba, Che Guevara.

Mediafax