Mapa profesionala a Monicai Macovei este publica

Apropo.ro / 15.01.2008, 08:11
Mapa profesionala a Monicai Macovei este publica
Mapa profesionala a Monicai Macovei releva, printre altele, faptul ca intarzia rezolvarea cazurilor si comunica deficitar cu superiorii.

Mapa profesionala a Monicai Macovei – fost procuror in Parchetul ICCJ pana in anul 1997 si fost ministru al Justitiei intre decembrie 2004-aprilie 2007 – releva o serie de nereguli in activitate, de la intarzierea in rezolvarea cazurilor, pana la comunicarea deficitara cu superiorii.

Dupa ce presedintele Traian Basescu a refuzat numirea Noricai Nicolai la Justitie, invocand nereguli in dosarul profesional al acesteia, jurnalistii au solicitat Ministerului Public date profesionale cu privire la fostul detinator al portofoliului Monica Macovei.

Mai mult, presa a facut referire si la cazul procurorului Daniel Morar, seful Directiei Nationale Anticoruptie (numit de Macovei, in vara lui 2005-n.r.), care a determinat condamnarea Romaniei la Curtea Europeana de la Strasbourg in cazul lui Liviu Ciupe, sef al Directiei de Drumuri si Poduri Bistrita, arestat nelegal.

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, si-a dat demisia, in anul 1997, din functia de procuror, dupa ce procurorul general al Romaniei de atunci, Nicolae Cochinescu, a solicitat un control al activitatii acesteia, sustin surse judiciare.

Mai multe detalii pe Mediafax.ro