Maraton de cultură la NOAPTEA MUZEELOR 2017 din Cimitirul „Şerban Vodă-Bellu”

De: Alexandra Necsoiu / 15.05.2017, 12:03
Maraton de cultură la NOAPTEA MUZEELOR 2017 din Cimitirul „Şerban Vodă-Bellu”
Ca in fiecare an, organizatorii evenimentului Noaptea Muzeelor din incinta Cimitirului „Şerban Vodă-Bellu” ii asteapta pe bucuresteni la un maraton de cultura si buna dispozitie.

Va fi o noapte de neuitat, promit organizatorii, care au pregatit in program momente de divertisment pentru toate gusturile. În cadrul celei de-a XIII-a ediţii a Nopţii Europene a Muzeelor, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, organizeaza evenimentul Centenar Titu Maiorescu (1917-2017). Un traseu al memoriei, în incinta Cimitirului „Şerban Vodă-Bellu”, Pantheonul naţional al României.

 În seara de 20 mai 2017, începând cu ora 19:00, vă aşteptăm pentru a petrece o serată culturală în aer liber. Vă invităm să vizitaţi mai întâi expoziţia Simboluri. Poveşti de viaţă culturală, apoi să mergeţi pe urmele lui Titu Maiorescu şi ale scriitorilor influenţaţi de acesta, dar şi să aflaţi cele mai frumoase amintiri ale cimitirului Bellu în cadrul tururilor ghidate. Începând cu ora 20:00 vom avea şi program muzical, oferit de saxofonistul Sofian Miron şi tenorul Liviu Indricău, iar de la ora 21:00 vă invităm să vizionaţi filmul documentar Titu Maiorescu şi apogeul literaturii române, urmat de un concert de muzică clasică susţinut de Cvartetul Chromatic.  La ora 22:00, pe scena din faţa capelei se va desfăşura un spectacol cu trăiri şi stări extreme: piesa de teatru Taxi Blues de Ana Maria Bamberger, cu actorii Marius Bodochi şi Dan Tudor, în regia celui din urmă.

Vom închide porţile la ora 24:00, sperând să vă fi insuflat ceva din farmecul perioadei de glorie a literaturii române şi dorinţa de a reveni în Grădina cu suflete a baronului Bellu. Vă invităm să urmăriţi evenimentul pe Facebook pentru mai multe informaţii, accesând linkul de mai jos: https://www.facebook.com/event s/209593629543411/?active_tab= discussion