Marcelo Rios și-a anunțat retragerea

Apropo.ro / 18.07.2004, 14:36
Marcelo Rios și-a anunțat retragerea
Fostul lider mondial al clasamentului ATP, tenismanul chilian Marcelo Rios, și-a anunțat, vineri, retragerea din activitate, informeaza AFP. "Cu mare tristețe, trebuie sa recunosc ca a venit momentul sa abandonez tenisul, pasiunea mea înca din copilarie", a declarat

Fostul lider mondial al clasamentului ATP, tenismanul chilian Marcelo Rios, și-a anunțat, vineri, retragerea din activitate, informeaza AFP.

„Cu mare tristețe, trebuie sa recunosc ca a venit momentul sa abandonez tenisul, pasiunea mea înca din copilarie”, a declarat tenismanul în vîrsta de 28 de ani.

Retragerea lui Rios – care a fost declarat „sportivul chilian al secolului al XX-lea” de catre presa sportiva din țara sa – a fost cauzata de o accidentare mai veche la spate. Ultimele teste medicale efectuate în Statele Unite au demonstrat ca afecțiunea de care sportivul sufera este incurabila.

Marcelo Rios a devenit numarul unu mondial pe 30 martie 1998, în urma unei victorii în fața jucatorului american Andre Agassi, în finala turneului de la Key Biscayne. De-a lungul carierei sale, Rios a obținut 18 titluri la simplu și unul la dublu.

Înainte de a-și anunța retragerea, Marcelo Rios ocupa poziția 848 în clasamentul ATP.

Mediafax