Mare „baftă”! Amenda de 0 lire sterline i-a fost anulată de consiliul local

De: Marian Andrei / 11.02.2014, 15:15
Mare
O britanică de 40 de ani a fost pusă în dificultate de autorități: printr-o scrisoare oficială, a fost amenințată că vor fi luate "toate măsurile legale" dacă refuză să-și plătească amenda de 0 (zero) lire sterline

Josh Woodley face zilnic naveta pentru a se duce la muncă. În luna noiembrie, ca de obicei, și-a parcat mașina în apropierea gării și a luat trenul pentru a-și continua călătoria spre serviciu, nu înainte de a-și plăti taxa de parcare prin SMS.

 

Seara, atunci când a vrut să ia mașina pentru a se duce acasă, a găsit, prins sub ștergător, procesul verbal prin care era amendată cu O lire pentru neplata parcării.

Woodley a declarat presei că a ignorat această bizară amendă, considerând-o o greseală.

„Mi-a trecut la un moment dat prin minte să scriu un cec de 0,00 lire, însă am zis să nu mai cheltuiesc banii pe timbru și timp pentru a duce scrisoarea la poștă”, a spus femeia.

Chiar dacă Woodley a uitat evenimentul, autoritățile au o memorie de elefant, astfel că pe 15 ianuarie, femeia a primit o somație pentru a plăti suma în termen de 28 de zile, în caz contrar „vor fi urmați pașii prevăzuți de lege […] înclusiv un ordin de la tribunalul local și executarea silită”.

După ce povestea a ajuns în presă, purtătorul de cuvânt al Consiliului Local a declarat că atât amenda, cât și somația au fost emise „din greșeală”. Purtătorul de cuvânt a adăugat că amenda a fost „anulată” și a prezentat scuze lui Woodley.