Marea Britanie a început retragerea trupelor de la Palatul din Basra

Apropo.ro / 03.09.2007, 09:52
Marea Britanie a început retragerea trupelor de la Palatul din Basra
Trupele britanice au început retragerea din cartierul general aflat în Palatul din Basra, a anuntat BBC duminica, citând declaratii ale comandantului fortelor irakiene de securitate din provincia Basra, relateaza AFP. Retragerea trupelor din centrul orasului Basra si stationarea lor pe

Trupele britanice au început retragerea din cartierul general aflat în Palatul din Basra, a anuntat BBC duminica, citând declaratii ale comandantului fortelor irakiene de securitate din provincia Basra, relateaza AFP.

Retragerea trupelor din centrul orasului Basra si stationarea lor pe aeroportul situat la 25 de kilometri de oras, unde se afla circa 5.000 de militari britanici, erau programate, însa data transferului nu fusese anuntata dinainte.

Agentia de presa nationala britanica Press Association a citat surse guvernamentale care au confirmat faptul ca retragerea este în curs de desfasurare.

Un purtator de cuvânt al Ministerului britanic al Apararii a refuzat sa confirme informatiile de presa, dar a declarat ca nu poate comenta o operatiune în curs de desfasurare. Dupa scurt timp, Ministerul Apararii a dat publicitatii un comunicat, afirmând ca „predarea controlului asupra Palatului din Basra catre autoritatile irakiene” era programata. „Ne asteptam ca aceasta predare sa aiba loc în urmatoarele câteva zile”, adauga comunicatul oficial britanic.