Marea Britanie: Datele biometrice vor fi obligatorii din 2008

Apropo.ro / 20.12.2006, 11:15
Marea Britanie: Datele biometrice vor fi obligatorii din 2008
Marea Britanie a anunțat, marți, ca intenționeaza ca, începând din 2008, sa faca obligatorie înregistrarea datelor biometrice ale cetațenilor din statele din afara blocului comunitar, informeaza Reuters. Cetațenii din state din afara



Marea Britanie a anunțat, marți, ca intenționeaza ca, începând din 2008, sa faca obligatorie înregistrarea datelor biometrice ale cetațenilor din statele din afara blocului comunitar, informeaza Reuters.

Cetațenii din state din afara UE vor fi obligați sa obțina carduri care conțin informații biometrice de identificare în momentul în care cer viza de ședere în Marea Britanie.

Guvernul Blair a anunțat masurile în contextul publicarii detaliilor unui plan controversat privind introducerea carților de identitate pentru cetațenii britanici și straini.

Guvernul afirma ca proiectul, care ar putea costa 5,4 miliarde de lire în urmatorul deceniu, va contribui la lupta împotriva terorismului, crimei organizate și imigrației ilegale.

Criticii proiectului, inclusiv cele doua partide britanice de opoziție, afirma ca programul ar putea afecta bugetul de stat și va submina libertațile civile, fara a ameliora însa securitatea la nivel național.

Noile reguli se vor aplica strainilor din afara Zonei Economice Europene (EEA), începând din 2008.

Mediafax