Marea Britanie: Deportat, chiar dacă a ajuns star!

De: Marian Andrei / 26.12.2012, 13:41
Marea Britanie: Deportat, chiar dacă a ajuns star!
Muhammad Nazir, comerciantul de pește care a devenit un star pop în Marea Britanie, a fost somat de autoritățile britanice să părăsească această țară și să se întoarcă în Pakistan.

Potrivit tabloidului The Mirror, autoritățile britanice l-au somat pe Nazir – al cărui cântec, intitulat „One Pound Fish”, ocupă în prezent locul al 29-lea în topul muzical britanic, după ce a ajuns până pe poziția a opta – să părăsească imediat Marea Britanie, întrucât i-a expirat viza de ședere în această țară.

„S-a întors în Pakistan în cursul zilei de marți și va petrece Anul Nou alături de familia lui. Revenirea lui în Marea Britanie va depinde de obținerea unei noi vize. Ne așteptăm să se întoarcă în săptămânile următoare”, a declarat agentul său.

Cotidianul britanic The Guardian afirmă că viața lui Muhammad Shahid Nazir reprezintă „o poveste a imigrației din secolul al XXI-lea”. Ajuns în Marea Britanie, în 2011, pentru a studia, după ce și-a lăsat în țara natală părinții, soția și copiii, pakistanezul Muhammad Shahid Nazir s-a văzut destul de repede obligat să muncească pentru a putea să trăiască și a ajuns să vândă pește în Queen’s Market din Upton Park din Londra.

După ce a fost filmat de câțiva clienți, amuzați de gestica sa studiată, care au postat înregistrarea pe YouTube, Muhammad Shahid Nazir a participat la emisiunea-concurs „X Factor” și apoi a lansat, pe 10 decembrie, piesa „One pound fish”, care a ajuns după doar câteva zile pe locul al optulea în Top 40 din Marea Britanie.

Presa britanică, care afirmă că Nazir ar fi fost anchetat de Ministerul de Interne din Marea Britanie pentru că ar fi încălcat condițiile de obținere a vizei de student, acceptând să lucreze ca vânzător de pește, vede în el un nou Psy, referindu-se la cântărețul sud-coreean care a făcut să danseze întreaga planetă, în acest an, cu piesa lui de succes „Gangnam Style„.