Marea Britanie inactiveaza site-urile teroriste

Apropo.ro / 25.07.2005, 13:51
Marea Britanie inactiveaza site-urile teroriste
Guvenul britanic a anuntat ca va fi foarte drastic cu persoanele care ruleaza site-uri care incita la terorism. Intr-un discurs parlamentar de saptamana trecuta, secretarul de stat Charles Clarke, a spus ca pentru asigurarea masurilor de securitate, guvernul va verifica cu mare atentie

Guvenul britanic a anuntat ca va fi foarte drastic cu persoanele care ruleaza site-uri care incita la terorism.

Intr-un discurs parlamentar de saptamana trecuta, secretarul de stat Charles Clarke, a spus ca pentru asigurarea masurilor de securitate, guvernul va verifica cu mare atentie toate discutiile libere.

Clarke a spus : „Am decis ca este timpul sa largim utilizarea acestor puteri pentru a trata cu cei care instiga la terorism, sau cauta sa-i determine pe altii sa comita acte de terorism. Intentionez sa stabilesc o lista a comportamentelor inacceptabile – precum predicarea, rularea de site-uri Web sau scrierea de articole care ar putea instiga sau provoca la terorism.”

Clarke a mai spus ca Biroul pentru straini si agentiile de informatii vor crea o baza de date cu persoanele care incita la terorism.

Ofiterii de imigrari vor avea acces la aceasta baza de date, care ar putea fi utilizata pentru a decide excluderea unor persoane din Marea Britanie.

Desi trebuie sa fie anuntate si alte masuri, guvernul intentioneaza sa schimbe legea pentru a face mai usoara deportarea extremistilor religiosi.

Sursa: ZDNet, preluat de SmartNews.