Marea Britanie va face obligatorie înregistrarea datelor biometrice

Apropo.ro / 20.12.2006, 11:00
Marea Britanie va face obligatorie înregistrarea datelor biometrice
Marea Britanie a anuntat, marti, ca intentioneaza ca, începând din 2008, sa faca obligatorie înregistrarea datelor biometrice ale cetatenilor din statele din afara blocului comunitar, informeaza Reuters. Cetatenii din state din afara UE vor fi obligati sa


Marea Britanie a anuntat, marti, ca intentioneaza ca, începând din 2008, sa faca obligatorie înregistrarea datelor biometrice ale cetatenilor din statele din afara blocului comunitar, informeaza Reuters.

Cetatenii din state din afara UE vor fi obligati sa obtina carduri care contin informatii biometrice de identificare în momentul în care cer viza de sedere în Marea Britanie.

Guvernul Blair a anuntat masurile în contextul publicarii detaliilor unui plan controversat privind introducerea cartilor de identitate pentru cetatenii britanici si straini.

Guvernul afirma ca proiectul, care ar putea costa 5,4 miliarde de lire în urmatorul deceniu, va contribui la lupta împotriva terorismului, crimei organizate si imigratiei ilegale.

Criticii proiectului, inclusiv cele doua partide britanice de opozitie, afirma ca programul ar putea afecta bugetul de stat si va submina libertatile civile, fara a ameliora însa securitatea la nivel national.

Noile reguli se vor aplica strainilor din afara Zonei Economice Europene (EEA), începând din 2008.

EEA reuneste cele 25 de state membre ale UE plus Islanda, Liechtenstein si Norvegia.

Mediafax