Marea Britanie vrea modificarea regulilor liberei circulații în UE

Apropo.ro / 05.12.2013, 15:45
Marea Britanie vrea modificarea regulilor liberei circulații în UE
Londra dorește să schimbe regulile în domeniul liberei circulații a persoanelor în UE, în contextul anulării restricțiilor impuse românilor și bulgarilor la 1 ianuarie.

Ministrul britanic de Interne Theresa May consideră că este necesar ca accesul pe piețele muncii să nu conducă la „migrare în masă”, în pofida faptului că numeroase state membre au avertizat că ele consideră acest acces liber un principiu fundamental al Uniunii, relatează BBC News online.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Theresa May argumentează că este necesar să fie abordate problemele provocate de libera circulație, iar în acest sens este necesară modificarea regulilor în domeniu.

În primul rând, în cazul unor noi tratate trebuie să putem încetini accesul deplin la piețele locurilor de muncă, până când suntem siguri că nu vor conduce la o migrare în masă„, afirmă ea. „În al doilea rând, privind înainte, este necesar să profităm de ocazia oferită de planul premierului (britanic David Cameron) de reformare a UE și să abordăm problemele cauzate de libertatea de mișcare„, adaugă ministrul.

Citește mai multe detalii despre cerințele Marii Britanii privind libera circulație în UE, pe Mediafax.ro