Marea Britanie vrea sa ceara ajutor financiar UE

Apropo.ro / 02.08.2007, 10:12
Marea Britanie vrea sa ceara ajutor financiar UE
Marea Britanie intentioneaza sa ceara ajutor din fondurile de urgenta ale UE pentru a face fata consecintelor inundatiilor care au afectat zonele de centru si de vest ale Angliei, la începutul verii, a anuntat marti secretarul de Stat pentru Colectivitati locale, John Healy, citat de

Marea Britanie intentioneaza sa ceara ajutor din fondurile de urgenta ale UE pentru a face fata consecintelor inundatiilor care au afectat zonele de centru si de vest ale Angliei, la începutul verii, a anuntat marti secretarul de Stat pentru Colectivitati locale, John Healy, citat de AFP.

Ajutorul european din fondurile de urgenta „va fi un supliment util pentru ceea ce am deblocat deja”, respectiv 46 de milioane de lire sterline (68 de milioane de euro), a declarat Healy.

Tara ar vrea sa obtina peste 100 de milioane de lire sterline (148 de milioane de euro), dar cererea sa ar putea sa se ridice la circa 125 de milioane de lire sterline (185,8 milioane de euro), potrivit valorii costurilor reparatiilor.

Zonele vizate sunt Humberside (nord-est) si Yorkshire (nord), afectate de inundatii în iunie, precum si localitatile afectate în iulie, de pe valea Tamisei si a râului Severn.

Suma va depinde de costul total al pagubelor provocate locuitorilor si infrastructurilor, pe care societatile de sigurari le estimeaza la 2,5 miliarde de lire sterline (3,7 miliarde de euro).

Mediafax