Marea evadare: cel puțin un milion de gândaci au „evadat” dintr-o fermă chineză

De: Marian Andrei / 26.08.2013, 12:00
Marea evadare: cel puțin un milion de gândaci au
Cel puțin un milion de gândaci au scăpat dintr-o fermă din China, unde erau crescuți pentru a fi utilizați în medicina tradițională.

Gândacul american (Periplaneta americana) este considerat un dăunător, dar nu și în China unde are statutul de „specialitate” culinară.

Gândacii au scăpat dintr-o fermă din Dafeng, la începutul acestei luni, după ce „un atacator necunoscut” a distrus sera unde era crescuți și au invadat terenurile agricole din împrejurimi.

Autoritățile sanitare au trimis în regiune cinci specialiști care vor trebui să găsească un plan de a elimina insectele.

Proprietarul fermei, Wang Pengsheng, a investit peste 100.000 de yuani (echivalentul a 16.000 de dolari) în 102 kilograme de ouă de gândac american. Asta, după ce, timp de șase luni, s-a chinuit să conceapă un plan de afaceri, scrie ziarul „Modern Express”. Bărbatul se așteptat să câștige în jur de 1.000 de yuani la fiecare kilogram de gândaci vândut.

Vracii chinezi, care folosesc plante și animale, inclusiv specii în pericol, susțin că extractul de gândac poate trata boli precum cancerul și poate spori imunitatea.