Marea finală ,,Asia Express”: ,,Nici nu vrem să ne gândim că am putea pierde. Ar fi o tragedie”

De: Cristiana Trifu / 02.04.2018, 16:10
Marea finală ,,Asia Express”: ,,Nici nu vrem să ne gândim că am putea pierde. Ar fi o tragedie”
Acum mai bine de o lună, opt cupluri de vedete au acceptat experienţa vieţii lor şi s-au aventurat într-un maraton inedit pe teritoriul asiatic, care i-a scos din zona de confort încă din primul moment. Pentru mulţi dintre ei, ,,Asia Express” a însemnat o depăşire a limitelor, dar şi o provocare pe care au îmbrăţişat-o cu multă teamă, dar şi cu foarte mult entuziasm. Au dormit în casele necunoscuţilor, au făcut zi de zi autostopul şi au testat preparate culinare care au stat la limita dintre fobie şi dezgust. După 4700 de kilometri parcuşi, doar trei echipe au rămas în cărţi pentru marele premiu de 30.000 de Euro, dar până la a-şi adjudeca primul loc, semifinaliştii au de înfruntat adevărate probe de foc. În seara aceasta, de la ora 20:00, telespectatorii Antena 1 vor afla numele finaliştilor ,,Asia Express”, căci doar două echipe se vor califica în lupta decisivă pentru marele titlu.

Urmează cele mai grele momente pentru cele trei cupluri rămase în competiţie. Acum se conturează ultimele strategii, ultimele planuri de atac împotriva adversarilor, dar drumul către sfârşitul aventurii va fi unul complicat. Cu toate acestea, vedetele intră diseară în cursă motivate şi foarte determinate: ,,Am ajuns aproape de final, nu ne-am aşteptat. Uşor, uşor am zis că mai avem puţin, că îi putem depăşi pe ceilalţi, că putem lua şi o amuletă, iar acum suntem aici. Nici nu vrem să ne gândim că am putea pierde finala.”, afirmă Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu. Singura echipă de băieţi va fi provocată de două echipe formate din fete, ce nu se lasă mai prejos: ,,Toată lumea vrea să câştige, nimeni nu vrea să plece pierzător acasă, altfel nu ar fi venit aici.”, mărturiseşte Vica. Şi echipa Ralukăi şi a Anei Baniciu va lupta cot la cot cu adversarii pentru a se califica în finala de marţi seară: ,,Mi se pare că am făcut o treabă extraordinară, pentru că suntem în ultimele trei echipe! E incredibil că am reuşit să ajungem până aici.Motivaţia noastră a fost să ne descoperim limitele.”

În această seară, vedetele vor avea şansa de a ajunge într-un loc unic pe pământ, Templul Liliecilor. Misiunea, ce va avea loc într-o peşteră întunecată, le va da fiori concurenţilor încă de la citirea indicaţiilor, întrucât aceştia vor fi nevoiţi să strângă excremente de liliac: ,,Mi-e frică de mor! M-am panicat.”, afirmă Ana Baniciu. Doar cu ajutorul unei mături şi al unei lopeţi, fiecare echipă trebuie să adune un sac de fix şapte kilograme, greutate verificată de unul dintre călugării templului. Fiecare greşeală îi va costa scump în această cursă contracronometru, deoarece la fiecare 500 de grame depăşite, cuplurile vor fi penalizate cu 2 minute, timp în care nu vor avea voie să continue jocul. În ciuda zgomotelor ciudate pe care le vor auzi, făcând abstracţie de locul înspăimântător în care se vor afla, vedetele vor fi nevoite să intuiască greutatea finală până la cel mai mic detaliu şi să demonstreze încă o dată că în ,,Asia Express” zona de confort se reconfigurează cu fiecare misiune.

Drumul vedetelor spre etapa decisivă a semifinalei, Bangkok, va fi presărat cu întrebări cheie din partea foştilor concurenţi. Pe parcursul misiunilor, Ana Baniciu şi Raluka, Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu, alături de Vica Blochina şi Daniela Crudu, trebuie să răspundă corect, demonstrând astfel că au rămas cu detalii importante din experienţa celui mai dur maraton. Doar echipele care vor trece cu uşurinţă acest mic test al rememorării vor avea o şansă mai mare la a rămâne în cărţi pentru jocul final.

Ultima bucată de puzzle din Drumul Dragonului se va dovedi a fi cea mai dificilă, însă la capătul maratonului unic de pe teritoriul a patru ţări asiatice, premiul de 30.000 de Euro va fi acordat unei singure echipe. Care sunt cele două cupluri care se vor califica în lupta de foc a finalei, telespectatorii Antena 1 vor afla în această seară, de la ora 20:00, într-o ediţie cu totul şi cu totul incredibilă, ce marchează semifinala ,,Asia Express”.