Marea lupta Grammy

Apropo.ro / 30.01.2006, 14:19
Marea lupta Grammy
Mulți spun despre Grammy ca sunt pentru muzica ceea ce sunt Oscarurile pentru filme. Istoria acestor premii Grammy se întinde deja pe 48 de ani, iar luxul prezent la fiecare ediție a devenit deja mai cautat decat decernarea în sine. Cea de-a 48-a ediție, adica cea

Mulți spun despre Grammy ca sunt pentru muzica ceea ce sunt Oscarurile pentru filme. Istoria acestor premii Grammy se întinde deja pe 48 de ani, iar luxul prezent la fiecare ediție a devenit deja mai cautat decat decernarea în sine.

Cea de-a 48-a ediție, adica cea de anul acesta, va avea loc pe 8 februarie, la Staples Center. Marea surpriza din acest an consta în revenirea spectaculoasa a Mariahei Carey. Aceasta s-a lansat într-o batalie apriga cu Kanye West. Amandoi au cate opt nominalizari, printre care la cel mai bun album al anului, cea mai buna piesa și cel mai bun interpret de R&B. Marii caștigatori de anul trecut au fost regretatul Ray Charles, U2, Alicia Keys, Norah Jones, Kanye West, Usher și Maroon 5.

Premiile sunt acordate de catre National Academy of Recording Arts and Sciences” (NARAS) pentru nu mai puțin de 108 categorii printre care pop, rock, blues, rap, clasic și chiar polca. 18.000 de experți care fac parte din NARAS i-au ales pe nominalizați. Pentru desemnarea caștigatorilor au fost aleși, pe spranceana, 150 de muzicologi dintre cei 18.000. Lista cu cei care au intrat în lupta pentru premii s-a facut în funcție de albumele vandute, locurile pe care cantareții le-au ocupat în topurile din întreaga lume, succesul pe care l-au avut în concerte.

Astfel, printre cei care au rupt piața muzicala anul acesta și au fost nominalizați la mai multe categorii se numara Gorillaz, Green Day, Gwen Stefani, Beyonce sau U2. Una dintre surprizele de anul acesta consta în cele cinci nominalizari pe care a reușit sa le adune Paul McCartney cu albumul „Chaos and Creation in the Backyard”.

Afla totul despre lupta de pe terenul Grammy doar din

Tags: