… Marea Neagra. Instrucțiuni de folosire

Apropo.ro / 15.08.2005, 12:10
... Marea Neagra. Instrucțiuni de folosire
Se ia marea. Se adauga mult nisip pe margini, cateva tone de chiștoace și ceva sticle de plastic. Toate locuințele de la malul respectivei mari trebuie sa devina automat hoteluri sau pensiuni. Pe marginea drumului, se amplaseaza baștinași cu niște


Se ia marea. Se adauga mult nisip pe margini, cateva tone de chiștoace și ceva sticle de plastic. Toate locuințele de la malul respectivei mari trebuie sa devina automat hoteluri sau pensiuni. Pe marginea drumului, se amplaseaza baștinași cu niște cartoane în mana pe care sa scrie „Cazare” sau „Eftin”.

Se strang merțane, beemveuri, logane pe doua roți, dacii fumegande și se presara de la Navodari pana-n Vama Veche. La Mamaia se adauga o taxa de intrare. În restul zonei Constanța se ia cuvantul „Mazare” și se scrie acest cuvant pe tot ce prindeți: autobuze, tramvaie și pe ce-a mai lasat Dumnezeu.

Se iau fundulețele fetelor de la Trident, mame naturi, donjuani, si tot felul de trupe „tari”, un buchet mare de top-modele care sa faca plaja topless, doi-trei miliardari cu Rolls, niște concerte, șușe, festivaluri. Plus vedete de pe vremea showbizului lu’ Ceașca, ca sa facem reportaje cu ele despre cat de amarate sunt…

Se ia Traian Basescu și se da muzica mai tare (în anii trecuți se lua Adrian Nastase și sa dadea muzica mai încet). Se adauga o cohorta de consilieri și miniștri ( ce frumos i se canta lui Blaga populara la ureche). Se fac poze. Și se arunca vorbe veninoase spre Tariceanu.

Se ia Ioana Basescu. Întai i se ia permisul de conducere pe la Buzau. Dupa care se organizeaza un eveniment-doua la mare. Apoi se ia Elena Basescu și se face videoclip cu Voltaj (de mult n-am mai auzit ceva mai lipsit de sare și de imaginație ca „mi s-a pus pata pe tine”).

Se mai ia o cohorta de prostituate filmate din toate unghiurile pentru reportaje senzual-infracțional-estivale. Sa nu uitam sa presaram picioare și pumni de polițiști în capul unui cetațean aflat în stare de ebrietate.

Toate ingredientele de mai sus se amesteca bine și se obține renumita ciorba turistico-politico-erotico-infracționala Marea Neagra. Așa apare ea la televizoarele noastre. Și nu pare prea fotogenica. Va asigur ca e mult mai frumoasa în realitate! Depinde din ce unghi privești. Oricum, poate n-ar fi rau ca, uneori, sa luam telecomanda (sau pașaportul, care cum poate) și sa comutam pe alta mare: o mediterana, un ocean, ceva. Schimbarea prinde bine. Baie placuta!

Costi Rogozanu ([email protected])

Tags: