Marea te asteapta! Dar pe unde te duci?

De: Marian Andrei / 24.07.2009, 17:00
Marea te asteapta! Dar pe unde te duci?
Cei care vor sa "evadeze" la mare ar fi bine sa se gandeasca de doua ori la ce traseu aleg!

Daca vrei sa evadezi in weekend sau sa pleci in concediu la mare, este bine sa-ti programezi cu atentie traseul. Si asta pentru ca zilele acestea, mai ales in weekend-uri, se circula cu mare dificultate, drumurile fiind aglomerate.

Pe langa acest considerent, ai putea avea ocazia sa admiri peisaje dobrogene pe care nu le-ai mai vazut vreodata. In plus, scapi de stresul condusului bara la bara in conditii infernale, uneori cu viteza melcului.

Singura problema ar fi ca ai putea intalni bucati de drum mai putin bune si trebuie sa ai o oarecare indemanare la orientarea in teren (te poate ajuta o harta sau GPS-ul)

Ca recomandare, nu circula cu viteza prin sate, este posibil sa intalnesti copii sau animale. In schimb, in afara satelor, pe majoritatea drumurilor vei putea circula cu peste 90km/h.

Iata deci variantele:

Ruta 1: spre Mangalia: Bucuresti – Autostrada Soarelui – Cernavoda – la rondul de la iesirea de pe autostrada faceti stanga, nu dreapta, spre Cochirleni – Rasova – Aliman – Ion Corvin (stanga aici) – Adamclisi (faceti si o oprire la cetate si la monument, merita!) – Deleni – Cobadin – Negresti – Plopeni (atentie, in acest sat trebuie sa faceti dreapta pe drumul din fata unui birt verde, mergeti incet, pentru ca nu e marcat), Chirnogeni – Negru Voda – Mangalia.

Ruta 2: spre Eforie Nord si Costinesti: idem ca mai sus, doar ca de la Cobadin continuati pana la Topraisar, iar apoi pana la Eforie Nord. Drumul dintre Cobadin si Topraisar este bun, cel spre Eforie este foarte bun.

Ruta 3, intre Mangalia si Constanta: doar daca drumul E87 este blocat, la ora de varf sau in plin sezon: mai bine faceti ceva km in plus dar ajungeti mai repede. Luati-o spre Negru Voda, apoi pe drumul E675 care este in stare exceptionala, pana la Agigea, unde iesiti direct in drumul care duce la Constanta.

Ruta 4: Bucuresti – Autostrada Soarelui – Cernavoda – Medgidia – Cuza Voda (faceti stanga la iesirea din Medgidia, atentie ca nu scrie incotro merge) – Mihail Kogalniceanu – Sibioara – Navodari – Mamaia Sat.

La vreo 3 km de la iesirea din Mihail Kogalniceanu luati-o pe drumul care merge spre aeroport, are gropi dar este practicabil la 90km/h. Cand dati de E 87, traversati-l pur si simplu, si veti ajunge la Sibioara, apoi la Navodari. In centrul Navodariului faceti stanga, apoi la drumul 226 faceti iarasi stanga, peste pod, si dreapta spre Mamaia Sat si apoi Mamaia.

Ruta 5: Alternativ la cele scrise mai sus: Medgidia – Mihail Kogalniceanu – Lumina – Navodari – Mamaia, sau direct Lumina – Constanta – Mamaia.

Ruta 6: Bucuresti – Autostrada Soarelui – Drajna – Slobozia – Tandarei – Harsova  – Mihail Kogalniceanu – Navodari – Mamaia. (sau Lumina – Constanta – Mamaia)

Acest traseu este recomandat doar daca este blocaj mare pe A2, si doar daca aveti treaba in Mamaia. Drumul este in buna stare, se merge in coloana la 100-110km/h, dar se fac prea multe depasiri periculoase. Nu prea sunt camioane pe el in weekend.

Ruta 7: Bucuresti – Autostrada Soarelui – Lehliu – Calarasi – traversare cu bacul – Ostrov – Ion Corvin – Adamclisi – Cobadin – Negresti – Plopeni – Chirnogeni – Negru Voda – Mangalia.

Doar daca aveti timp de pierdut si vreti sa admirati peisaje dobrogene. Atentie la radarele din satele de pe drum.

Ruta 8: Bucuresti – Autostrada Soarelui – Basarabi – stanga spre Cobadin – Negresti – Chirnogeni – Negru Voda – Mangalia.

Daca doriti sa evitati zona Constanta cu orice pret.

Va dorim calatorie placuta!