Marea țeapă cu „benzina ieftină” din București

De: Carmen Ulian / 07.05.2014, 09:00
Marea țeapă cu
Hoții au inventat o nouă metodă de a face bani. Escrocii trag țepe spunând că pot vinde benzina mai ieftină decât este pe piață, direct de la pompele din benzinării. Te înștiințează prin telefon.

Dacă ai primit un telefon de la un bărbat care-ți spune că este angajat al unei benzinării și poate să-ți vândă benzină ieftină, la 3 sau 4 lei/litru, trebuie să știi că, dacă-i urmezi instrucțiunile, vei fi escrocat.

Hoțul te va suna și se va preface că te-a confundat cu altcineva, folosind replici de genul: „Bună ziua, vă sun din partea lui nea’ Fane”. Înainte să ai timp să-i răspunzi, îți propune marea afacere: benzină cu 3-4 lei, direct de la benzinărie. Dacă te arați încântat, îți va spune la ce benzinărie să vii și la ce oră. Escrocul îți promite că-ți va da benzină direct de la pompă, „nu din butoaie, să nu crezi că-i combinată cu apă” și-ți spune că „are el șuste cu casierița”.

Bucureștenii care ne-au semnalat că au fost ținta acestei escrocherii au fost chemați de bărbat la benzinăria Petrom, din Șoseaua Virtuții.

Până aici, afacerea pare promițătoare pentru șoferii care vor să cumpere benzină mai ieftină. Însă, în timp ce te îndrepți spre benzinărie, falsul angajat te sună și te roagă să-i cumperi două cartele reîncărcabile și să-i dai codul repede, pentru că are nevoie fiica lui de el, iar ea se grăbește. Bărbatul îți spune că banii ți-i va scădea din suma pe care trebuie să i-o dai pe benzină. Bineînțeles, după ce i-ai dat codul, nu mai poți da de escroc.

Unul dintre păgubiți a povestit că atunci când a ajuns la benzinărie și a întrebat de respectivul bărbat (care și-a dat numele Valentin), i s-a spus că este a zecea persoana care a venit, în acea săptămână, să-l caute pe Valentin, dar, din păcate pentru ei, bărbatul nu există.

Numerele de telefon folosite până acum de escroc: 0736757720 și 0767511365

Comisarul-șef Marius Negrescu, de la Direcția de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei, spune că escrocii mai au un mod de operare: se întâlnesc cu victima la benzinărie, îi cer banii, după care, invocând diverse pretexte ( trebuie să noteze numărul mașinii, trebuie să se ducă să ia benzina etc.), se fac nevăzuți.