Marele Zid Chinezesc, distrus aproape in totalitate

Apropo.ro / 26.10.2011, 12:30
Marele Zid Chinezesc este distrus in proportie de 80%, in anumite zone, din cauza unei activitati ilegale.

Una dintre cele mai importante constructii ale Antichitatii, Marele Zid Chinezesc, este la un pas de a se distruge in totalitate.

Exploatarile miniere ilegale de fier si cupru din zona contribuie la degradarea zilnica a acestui edificiu ce are o vechime de peste 2.000 de ani.

Marele Zid Chinezesc

Minerii sapa galerii la o distanta de 100 de metri fata de Marele Zid Chinezesc, iar acest lucru a dus la prabusirea zidului pe anumite portiuni.

Conform unui raport publicat in ziarul chinez People’s Daily, o sectiune de 150 de kilometri din zona Laiyuan a fost distrusa in totalitate.

Cu exceptia unor segmente din apropierea Beijingului, cea mai mare parte a Marelui Zid Chinezesc nu este protejata de autoritati.

Dong Waohui, vice-presedintele Great Wall Association, afirma ca „singurele zone protejate sunt cele care sunt populare in randul turistilor, precum Badaling, in apropiere de Beijing. Dar acele segmente reprezinta doar 50 km din lungimea zidului. Oamenii se gandesc doar la partile celebre ale Zidului si isi inchipuie ca arata la fel peste tot”.

Marele Zid Chinezesc

Dong mai declara ca autoritatile nu au facut nimic pentru a proteja constructia, desi s-a cerut acest lucru. In zona, nu se fac lucrari de intretinere.

Asadar, nu mai este mult pana cand turistii nu vor mai vedea decat ruinele Marelui Zid Chinezesc.