Maria Cojocaru şi-a adjudecat un scaun la ”The Four – Cei 4”: ”Acolo a început aventura vieţii mele”

Apropo.ro / 25.05.2018, 10:55
Maria Cojocaru şi-a adjudecat un scaun la ”The Four – Cei 4”: ”Acolo a început aventura vieţii mele”
Maria Cojocaru, din Sibiu, spune că şi-a dorit să fie la ”The Four – Cei 4” pentru a se putea exprima exact aşa cum este. ”Sunt bătăioasă, lupt pentru ce cred şi voi lupta pentru fiecare moment pe care o să îl respir pe scaun”, a mărturisit Maria, care a reuşit să îşi îndeplinească scopul şi a luat loc pe scaunul Francescăi Ilie.

Maria Cojocaru s-a instalat pe un scaun în cea de-a opta ediţie ”The Four – Cei 4” după o luptă strânsă. Stilul său i-a cucerit însă atât pe juraţi, cât şi pe cei din public, chiar dacă puţini ştiu că aceasta nu ar fi trebuit să fie pe scenă. Până acum, Maria a încercat multe lucruri – de la schi, snowboard sau bascket, iar fiecare activitate a lăsat câte o urmă. ”Am jucat baschet de performanţă vreo 7 ani, aşa am reuşit să îmi şi rup glezne, genunchi, piramidă nazală de două ori. Şi uite aşa am crescut şi am ajuns să mă pregătesc pentru viaţă, alegând arhitectură, ca şi obiect de studiu. Înainte de Bacalaureat s-a întâmplat ceva ce nu plănuiam: am ajuns pe scenă, prima dată în viaţa mea, alături de un band din Sibiu. Şi acolo a început aventura vieţii mele, de fapt”, ne-a povestit Maria Cojocaru.

Ca şi celelalte lucruri în care a pus pasiune, muzica i-a cerut la rândul său sacrificii, iar cel mai greu moment a fost acela în care Maria a trebuit să fie pe scenă în timp ce se stinge una dintre cele mai dragi persoane din viaţa sa. ”Bunica a fost omul de care m-am legat într-un fel special. Am crescut cu ea, împărtăşeam un caracter asemănător, era mereu refugiul meu. A fost mereu gata de a oferi îmbrăţişări calde şi vorbe înţelepte. Era foarte fericită că i se însoară singurul nepot, aşa că înainte cu o săptămână pregătisem împreună costumul albastru pentru ea, ca să fie „faină” la nuntă. După o zi, a făcut un AVC putenic şi a intrat în comă. Medicii se aşteptau să moară curând, nu ştiam ce să facem cu nunta… o nebunie. Surpriza a fost că ea a rezistat eroic toată săptămâna cu aparatele legate de trupul ei. Eu am cântat la nunta fratelui meu, dar şi la un alt eveniment în aceeaşi seară, am dansat, am făcut tot ce am putut eu să fie bine. Când i-am dus pe ai mei acasă, la miez de noapte, după toată nebunia, îmi spune mama, cu privirea blândă, că trebuie să povestim. Dar nu trebuia să povestim nimic. Ştiam. A fost cea mai dură zi şi nebună şi faină din viaţa mea”, îşi aminteşte Maria Cojocaru.

De atunci, Maria a încercat să îşi găsească şi un serviciu ceva mai conservator, însă şi-a dat seama curând că nu i se potrivesc, aşa că a renunţat în faţa birocraţiei şi a unei colici biliare. Telespectatorii o pot vedea din nou pe Maria sâmbătă, de la ora 22.00, la Antena 1, când lupta pentru un loc în competiţie continuă. Fiecare challenger va cânta o melodie, iar juraţii Antonia, Feli, Cheloo şi Carla’s Dreams vor evalua prestaţia sa. Doar cei care primesc toate cele patru voturi ale juraţilor au dreptul să provoace la un duel pe unul dintre ”Cei 4”.

Publicul din sală este cel care ia decizia finală în urma duelului muzical dintre challenger şi unul dintre cei patru. Publicul votează prin intermediul aplicaţiei ”The Four – Cei 4”, iar cântăreţul cu cele mai multe voturi se va aşeza pe scaun. În situaţia în care unul dintre ”Cei 4” îşi pierde locul, există o şansă de salvare: Artiştii care au ocupat de-a lungul competiţiei un scaun pot fi votaţi de telespectatori prin intermediul aplicaţiei ”The Four – Cei 4” timp de 24 de ore din momentul părăsirii competiţiei, pentru a fi întorşi direct în finală. Challengerii care nu reuşesc să obţină un scaun, nu pot fi readuşi în competiţie.