Maria Dinulescu – Printre steluţe

De: Cătălina Matei / 14.04.2008, 00:00
Maria Dinulescu - Printre steluţe
Obişnuiţi să o vedem pe tînăra actriţă în filme de lung-metraj sau în seriale de televiziune, Maria Dinulescu ne surprinde cu o altă ipostază: cea de prezentatoare TV. Alături de Eduard Petru, Maria îşi petrece fiecare duminică alături de copiii talentaţi de la ”Ploaia steluţelor”, la TVR 1.

În fiecare duminică seara, copii talentaţi la muzică şi dans le demonstrează juraţilor că merită să fie admişi în galeria viitoarelor staruri. ”Ploaia steluţelor” ne dă ocazia să vedem supervoci ca Whitney Houston, Ruslana sau Gloria Gaynor în platoul de la TVR 1, în direct şi… în miniatură. Căci puştii care concurează ca interpreţi vocali îşi imită idolii şi se îmbracă la fel ca ei. Iar cei care dansează reuşesc să-i uimească pe juraţi cu aptitudinile lor pentru tango, twist, cha-cha, vals şi alte ritmuri. În spatele scenei, cei care trăiesc cele mai mari emoţii sînt părinţii. Maria îi susţine atît pe ei cît şi pe steluţele concurente: ”Nu cred să fie ceva mai fascinant şi creativ cum sînt copiii. Cînd îţi doreşti viaţă şi inspiraţie, nu trebuie decît să îi păstrezi lîngă tine şi, desigur, să îi iubeşti”. S-a ataşat atît de mult de pitici încît Maria… plănuieşte să-şi cumpere televizor. Pentru unii poate părea paradoxal, dar actriţa din ”California dreamin’ (nesfîrşit)” nu mai are un astfel de aparat de şapte ani: ”Steluţele mă asigură de faptul că peste 10 ani am toate motivele să îmi cumpăr un televizor… O să avem ce vedea! Sînt extrem de muncitori şi dăruiţi profesiei pe care vor să o urmeze. Am un respect foarte mare pentru părinţii lor, care le oferă o educaţie mai rar întîlnită, ce îi va ajuta să devină mari artişti”.

Din nou pe marele ecran
Dacă ziua merge la repetiţii pentru ”Ploaia steluţelor”, noaptea merge la filmările pentru un nou lung-metraj, ”Casanova, identitate feminină”: ”Mă bucur că m-am întîlnit cu echipa tehnică de la Paradox Film, o echipă matură din toate punctele de vedere. Una dintre marile mele bucurii este că joc alături de actorul Mimi Brănescu, în care am foarte multă încredere şi care mă inspiră, mă motivează să fiu foarte bună. Marius Barna a scris şi regizează un personaj foarte actual, cu nuanţe şi opţiuni multiple. Este vorba despre lumea în care trăim şi posibilităţile pe care le avem: dragoste, manipulare, idealuri şi greşeli. La sfîrşitul lui aprilie termin şi abia aştept să merg la mare şi apoi să plec la Geneva. Cred că am să preţuiesc foarte mult acele momente. Acum, nu mă gîndesc decît la ziua ce urmează şi iau totul pas cu pas, aşa e cel mai sigur că fac fiecare lucru bine”, povesteşte Maria.

La aproape 27 de ani, Maria se poate lăuda cu un început de carieră fulminant. A fost remarcată de Cătălin Mitulescu şi distribuită în mai multe producţii ca “Trafic“, “Poveste de la scara C“ şi “17 minute întîrziere“. A jucat alături de Mihai Bendeac şi Andi Vasluianu în “Milionari de weekend“ al lui Cătălin Saizescu şi în alte producţii străine. Prestaţia ei din filmul lui Cătălin Nemescu, “California dreamin’“, i-a încîntat pe cei prezenţi la Cannes. Nici telenovelele n-au fost ocolite, Maria jucînd în “Păcatele Evei“, la Acasă TV, şi în “Vocea inimii“, la Antena 1.

Ploaia steluţelor
duminică, 20.10, TVR 1