Maria Șarapova a cîștigat turneul de la Wimbledon

Apropo.ro / 04.07.2004, 15:04
Maria Șarapova a cîștigat turneul de la Wimbledon
Jucatoarea rusa de tenis Maria Șarapova a cîștigat, sîmbata, turneul feminin de Grand Slam de la Wimbledon, învingînd-o, în finala, cu scorul de 6-1, 6-4, pe americanca Serena Williams, deținatoarea titlului de doi ani, informeaza AFP. Șarapova, în vîrsta de 17 ani

Jucatoarea rusa de tenis Maria Șarapova a cîștigat, sîmbata, turneul feminin de Grand Slam de la Wimbledon, învingînd-o, în finala, cu scorul de 6-1, 6-4, pe americanca Serena Williams, deținatoarea titlului de doi ani, informeaza AFP.

Șarapova, în vîrsta de 17 ani și 2 luni, este a doua cea mai tînara cîștigatoare a turneului de la Wimbledon, dupa jucatoarea elvețiana Martina Hingis, care a cîștigat trofeul în 1997, la 16 ani și 9 luni.

Maria Șarapova este a doua jucatoare din Rusia care reușește sa cîștige un turneu de Grand Slam din 1974, dupa ce, în urma cu o luna, Anastasia Myskina a cucerit trofeul de la Roland-Garros.

În urma acestei victorii, jucatoarea rusa va urca de pe locul 15 pe poziția a 8-a în clasamentul mondial, ea urmînd sa fie recompensata cu un cec în valoare de 834.000 de euro. Serena Williams va primi doar 417.000 de euro, pentru calificarea în finala turneului.

Mediafax