Maria si David, prenumele romanesti ale anului 2011

Apropo.ro / 04.11.2011, 17:00
Maria si David, prenumele romanesti ale anului 2011
Prenumele traditionale ca Ion, Gheorghe, Dumitru, Petre, Ioana, Georgeta, Vasilica sau Florica au fost inlocuite de ceva timp cu unele noi.

In 2010, la nivel national, cele mai frecvente prenume pentru baieti au fost Cristian, Nichita, Daniel si Maxim, iar pentru fete au fost Alexandra, Nicoleta, Andreea, Maria, Valeria si Anastasia.

In Capitala, daca unii parinti si-au botezat in anii trecuti copii odraslele cu Scaramus, Termopan, Mercedes, Magdalena Picior de Lemn, Contesa, Boss, Valuta sau Armani, acum au renuntat la prenumele „rusinoase” inspirate din telenovele, marci de masini sau de imbracaminte in favoarea celor ca David, Andrei, Toma, Stefan, iar pentru fetite Maria, Elena, Carmen sau Alexandra.

Afisul unei maternitati din Sibiu

Potrivit noului Cod Civil, intrat in vigoare de la 1 octombrie, „este interzisa inregistrarea de ofiterul de stare civila a prenumelor indecente, ridicole si a altora asemenea, de natura a afecta ordinea publica si bunele moravuri ori interesele copilului, dupa caz.

In 2011, cele mai la moda prenume pentru baieti sunt Darius, Antonius, David si Matei, iar pentru fete prenumele favorite ale parintilor sunt Sofia, Antonia, Giulia, Alexandra si Alessia, potrivit lui Adrian Toma, directorul Starii Civile din sectorul 1 al Capitalei.

Citeste mai multe despre „Numele romanesti ale anului 2011„, pe Gandul.info