Marian Cozma nu mai vrea sub tricolor! (Prosport)

Apropo.ro / 31.01.2009, 10:17
Marian Cozma nu mai vrea sub tricolor! (Prosport)
Participarea la CM din Croatia dezbina lotul masculin in loc sa fie un liant pentru generatia urmatoare, scrie Prosport.

Pivotul Marian Cozma a dat lovitura de gratie. „Pasarila” s-a prezentat ieri-dimineata la sediul FRH si a anuntat ca nu mai vine la lot atat timp cat Aihan Omer este selectioner. „Si-a batut joc de mine. Nu pot sa accept acest lucru”, ar fi spus jucatorul lui Veszprem. Oficialii federatiei au luat act de dorinta gigantului de 2,11 metri, dar s-au ferit sa se implice. Din cate se aude, pivotul este suparat ca a fost introdus doar un minut in jocul cu Ungaria, desi in tribuna s-au aflat mai multi oficiali de la Veszprem veniti special sa-l urmareasca.

Contactat ieri, Marian a confirmat informatia. „Este adevarat. Am fost la federatie cu o problema personala. Un aspect care m-a deranjat in timpul Mondialului. Nu vreau sa spun mai multe deocamdata”. Tatal jucatorului, fost handbalist la Dinamo, Universitatea Bucuresti si Dacia Pitesti, a lamurit insa lucrurile. „Da, cat e «Turcu» selectioner nu mai vine la lot. A incercat sa-si bata joc de baiatul meu, nu i-a oferit nicio sansa. Nu am nimic cu ceilalti jucatori, pe care-i iubesc si ii respect, nici cu secunzii Ghervan sau Toacsen, dar pe Omer sa nu-l mai vad. La acest mondial am urmarit meciurile cu lacrimi in ochi”, a declarat Petre Cozma.

In urma cu un an, se auzise ca Marian nu ar mai veni la nationala Romaniei pentru ca primise o oferta de naturalizare in Ungaria. Pentru a nu iesi speculatii pe aceasta tema, Petre Cozma a punctat: „Nu se face ungur. Va veni din nou la nationala cand nu va mai fi Omer. Nu inteleg de ce selectioner nu este un antrenor fara echipa de club. Ghita Licu, Mocanu sau chiar Robert Licu ar fi perfecti”. Aihan Omer nu a putut fi contactat pentru a comenta declaratiile familiei Cozma.

Mai multe detalii despre retragerea lui Marian Cozma de la echipa nationala, pe Prosport.ro.

Sursa foto: Prosport