Marian Cozma. Poze cu Marian Cozma. Biografie Marian Cozma

Apropo.ro / 10.02.2009, 14:00
Citeste aici o biografie a lui Marian Cozma si vezi o galerie foto cu regretatul handbalist roman!

Marian Cozma s-a nascut pe 8 septembrie 1982, in Bucuresti, intr-o familie de handbalisti. Avea 2,11 metri inaltime, 113 kilograme si purta marimea 51 la pantofi. A fost elev al liceului Electroaparataj, unde era foarte popular. Ii placea sa se distreze, genul de persoana care era numai cu zambetul pe buze.

Chiar daca prietenii faceau glume pe seama inaltimii sale, asta nu-l demoraliza. Tot atunci a primit si porecla "Pasarila", dupa lunganul din Harap-Alb. Era cel mai bun la handbal, motiv pentru care a si fost legitimat la Dinamo Bucuresti in 1996.

La Dinamo s-a facut remarcat prin evolutiile sale excelente, atat in postul de pivot, cat si ca inter. Cu Dinamo a jucat in semifinala cupei EHF. In 2006, s-a transferat la echipa maghiara MKB Veszprem. Sezonul trecut, Marian Cozma, a castigat Cupa Cupelor cu Veszprem si a fost propus Barcelonei, asa cum declara vicepresedintele Federatiei Romane de Handbal, Petre Paleu. Era privit ca un adevarat fenomen.

Click aici pentru a vedea o Galerie Foto cu regretatul sportiv!

La echipa nationala, Cozma a debutat in 2002, intr-un meci impotriva Belarusului. La recenta editie a Campionatului Mondial din Croatia 2009, Marian a fost numit cel mai bun jucator al Romaniei. Totusi, acesta vroia sa renunte la Nationala, pentru ca a fost folosit foarte putin la Campionatul Mondial de Handbal din Croatia.

Click aici pentru a vedea o Galerie Foto cu regretatul sportiv!

Marian Cozma a mai fost victima unui atac asemanator si in 2005. Atunci, lama cutitului a trecut putin pe langa coloana vertebrala a acestuia si a scapat cu viata. Nimeni nu se mai gandea ca Marian va mai fi vreodata injunghiat. Totusi, soarta a fost necrutatoare si la cateva ore dupa ce a jucat cu echipa sa in Cupa Ungariei, acesta a fost ucis.

Jucatorul echipei HCM Constanta, Laurentiu Toma, spune despre Marian ca era un tip vesel care nu cauta niciodata scandalul, care facea mereu glume ca lumea sa se binedispuna. Oficialul clubului Veszprem, Csaba Hajnal, a declarat ca romanul Marian Cozma era "de o blandete exceptionala" si nu putea face rau nici unei muste.

"Desi lume toata e plina de ura, inimile inca mai sunt pline de iubire"… , scria Marian pe pagina lui de hi5.

In urma sa, a ramas o familie indurerata si o lume a sportului socata de cele intamplate.

    Click aici pentru a vedea o Galerie Foto cu regretatul sportiv!

LASA AICI UN MESAJ IN MEMORIA LUI MARIAN COZMA!

 Foto: hi5.com

Surse: stirileprotv.ro; hotnews