Mariana Tirca: In locul lui Tadici, mi-as da demisia

Apropo.ro / 09.01.2008, 10:12
Mariana Tirca: In locul lui Tadici, mi-as da demisia
Mariana Tarca spune ca si-ar da demisia daca ar fi in locul tehnicianului gruparii Oltchim Ramnicu Valcea, Gheorghe Tadici

Antrenorul echipei Rulmentul Brasov, Mariana Tarca, a declarat, marti, la finalul meciului castigat pe teren propriu in fata formatiei Oltchim Ramnicu Valcea, scor 27-26, in etapa a XI-a a Ligii Nationale, ca si-ar da demisia daca ar fi in locul tehnicianului gruparii valcene, Gheorghe Tadici.

"Este cea mai mare satisfactie pe care o traiesc de cind ma stiu. Nici macar ca jucatoare nu am simtit ce simt acum. Fetele au fost extraordinare, publicul incredibil, iar rezultatul fantastic. Multumesc din tot sufletul fetelor care au crezut in ele si au luptat asa cum nu au mai facut-o niciodata. Eu daca as fi in locul celui care a spus ca e ca si cum ar juca impotriva lui CSM Sfantu Gheorghe (n.r. Gheorghe Tadici), mi-as da demisia. S-a vazut ca in acest fel a si pregatit meciul. Acum ca au pierdut sar toti cei de la Oltchim la arbitrii, cind un meci intreg noi am fost cei defavorizati. Acest joc a fost cistigat de echipa care a stiut sa gestioneze mai bine situatiile cheie din joc, si din nefericire pentru Oltchim, noi am fost mai bune. Mult mai bune“, a spus, cu lacrimi in ochi, Mariana Tirca, la finalul meciului.

In replica, Gheorghe Tadici a acuzat dur arbitrajul, si a adaugat ca pentru Oltchim acest joc a fost mult mai usor decit cel cu CSM Sfantu Gheorghe. "Asa si este, pentru noi acest joc a fost mult mai usor decit cu Sfantu Gheorghe, cei de la Brasov s-au stresat mai tare. Oricum, nu am ce sa reprosez echipei mele, care a jucat intr-un meci de handbal cu un regulament de rugby. Doua jucatoare, Steluta Luca si Roxana Gatzel, care ar trebui sa reprezinte Romania in grupa preolimpica, au fost scose de pe teren din cauza accidentarilor. A fost furt pe fata si s-a vazut foarte clar acest lucru de cum a inceput meciul“, a afirmat Tadici.

In minutul 13, Steluta Luca a cazut in atac pe spate si nu s-a mai putut ridica decit cu ajutor, ea fiind transportata pe brate pina la ambulanta, in vreme ce in minutul 40, Roxana Gatzel nu a mai putut continua, dupa o lovitura la mina dreapta.

Simona Gogirla, jucatoare lasata acasa de Gheorghe Tadici pentru Mondialul din Franta, a spus ca nu priveste aceasta victorie ca pe una personala, dar se bucura ca a reusit sa inscrie si altfel decit din saritura. "Sunt extrem de fericita ca am cistigat si cred ca nu am fi putut face asta daca nu eram o echipa unita. Nu este o victorie personala, dar ma bucur ca am putut marca si altfel nu doar din saritura, cum spunea Gheorghe Tadici, ca doar atita stiu. Asa a fost sa fie, ca jocul sa imi permita acest lucru si ma bucur enorm“, a precizat Gogarla.

Finalul partidei l-a gasit si pe finantatorul Teodor Florescu extrem de emotionat, el spunind ca echipa se va imbata in seara meciului. "O victorie mare, doua echipe mari, un meci in care a cistigat cea mai buna formatie. Brasovul a demonstrat Oltchimului ca are de ce se teme. Vom sarbatori in aceasta seara si clar ne vom imbata de bucurie. O meritam cu prisosinta. Fetele vor fi recompensate cu o prima mai mare decat de obicei“, a incheiat Florescu.

Imediat dupa fluierul final al arbitrilor, handbalistele brasovene au incins hora bucuriei, in vreme ce jucatoarele de la Oltchim au parasit terenul cu lacrimi in ochi. Gheorghe Tadici a tras-o spre vestiar si pe Luminita Hutupan, care tipa la masa oficiala: "A fost furt pe fata! Hotie. Asta nu e handbal“. Tehnicianul Oltchimului si-a bagat echipa in sedinta, iar cind fetele au iesit, au refuzat orice dialog cu presa, urcind direct in autocar.

Pentru Rulmentul au marcat: Gogarla-8, Barcan-5. Woo-4, C.Niculae-3, Vizitiu-2, Sorodoc-2, Neagu-2, Gasca-1, in vreme ce pentru Oltchim si-au trecut numele pe lista marcatoarelor Maier-8, Meirosu-8, Bese-3, Galca-3, Luca-2, Nechita-1, Lecusanu-1.