Marica la VfB Stuttgart

Apropo.ro / 24.07.2007, 08:53
Marica la VfB Stuttgart
Antrenorul echipei Șahtior Donețk, Mircea Lucescu, a declarat, luni, pentru ediția online a cotidianului Pro Sport, ca atacantul Ciprian Marica va evolua din sezonul viitor la campioana Germaniei, VfB Stuttgart. "Ciprian va susține mâine o conferința de

Antrenorul echipei Șahtior Donețk, Mircea Lucescu, a declarat, luni, pentru ediția online a cotidianului Pro Sport, ca atacantul Ciprian Marica va evolua din sezonul viitor la campioana Germaniei, VfB Stuttgart.

„Ciprian va susține mâine o conferința de presa, pentru ca totuși a evoluat aproape trei ani și jumatate în Ucraina și e bine sa plece frumos de aici. Eu am insistat ca el sa se transfere, pentru ca era momentul. Va fi bine pentru ca acolo poate crește valoric, va evolua în Liga Campionilor și poate capata o experiența care sa-l ajute și mai mult la echipa naționala. În locul sau nu va veni niciun alt român”, a declarat Mircea Lucescu.

Sursa citata susține ca Marica va juca în urmatoarele patru sezoane la VfB Stuttgart, cu un salariu anual de doua milioane de euro.

Lucescu a precizat ca pe adresa clubului Șahtior Donețk a sosit o oferta mai avantajoasa din punct de vedere financiar de la Derby County, de 11 milioane de euro, dar a menționat ca la insistențele sale Marica a ales sa plece la VfB Stuttgart, pentru a juca la un nivel mai ridicat.

Ciprian Marica a declarat, pentru sport.ro, ca nu a ales echipa germana din cauza banilor ci pentru ca este o echipa la care se poate face performanța: „Daca alegeam pentru bani ma duceam la arabi, dar sunt înca tânar și am preferat sa plec de la o echipa de Champions League la alta echipa de Champions League”.

Marica explica întârzierea transferului la Vfb Stuttgart: Înca sunt probleme cu Șahtior

Ciprian Marica a declarat, luni, la sport.ro, ca semnarea contractului dintre el și VfB Stuttgart întârzie din cauza faptului ca acordul dintre clubul german și gruparea la care este legitimat, Șahtior Donețk, nu este înca deplin.

„Înca nu am semnat, sunt înca probleme. Este vorba de o problema minora la Șahtior, dar va fi rezolvata în urmatoarele ore. În principiu voi semna. Voi primi un salariu bun, dar cel mai mult a contat faptul ca este vorba despre campioana Germaniei, ca joaca în Liga Campionilor”, a spus atacantul, care a admis ca salariul anual pe care îl va primi la VfB Stuttgart este „în jur de” suma de 2 milioane de euro, vehiculata în presa.

Marica a spus ca nu crede ca vor fi probleme cu venirea sa la echipa naționala a României, așa cum s-a întâmplat în cazul jucatorilor Vlad Munteanu și Sergiu Radu, care nu au intrat în vederile selecționerului Victor Pițurca, în ciuda evoluțiilor bune din Bundesliga.

Dinamo va primi bani din transferul lui Marica de la Șahtior la VfB Stuttgart

FC Dinamo va primi o suma de bani din transferul atacantului Ciprian Marica de la Șahtior la VfB Stuttgart, conform unei clauze stipulate, în momentul vânzarii fotbalistului în Ucraina, în contractul dintre gruparea alb-roșie și clubul din Donețk.

Președintele Consiliului de Administrație Nicolae Badea a afirmat, în urma cu trei ani și jumatate, în momentul în care jucatorul a semnat pentru Șahtior, ca FC Dinamo va primi 5 la suta dintr-un eventual transfer al lui Marica. Contactat telefonic, Badea a confirmat, luni, declarația de atunci: „Trebuie sa ma uit în contract ca sa știu exact despre ce procent e vorba, dar daca așa am spus atunci, înseamna ca așa este. Nu știu cât e acum suma de transfer. Ma bucur pentru Ciprian și sunt convins ca merita sa joace în campionat puternic. Este un real talent care s-a maturizat foarte repede și am toata convingerea ca va confirma la Stuttgart”, a declarat, luni, agenției MEDIAFAX, Nicolae Badea.

Oficialul dinamovist declarase pe 8 martie 2004 pentru MEDIAFAX ca gruparea dinamovista l-a cedat pe Marica la Șahtior Donețk în schimbul sumei de 1,8 milioane de dolari. „Banii vor fi virați într-o singura tranșa, în cursul acestei saptamâni, pentru a se putea definitiva transferul. Dinamo va încasa cinci la suta dintr-o eventuala revânzare a jucatorului. Procentul este mic, dar important este ca exista”, afirma Badea în 2004.

Impresarul Victor Becali a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca nu știe daca gruparea ucraineana urmeaza sa plateasca un procent clubului Dinamo. „Transferul este facut, mai trebuie doar sa semneze Marica. Urmeaza acum ca jucatorul sa plece în Germania. Nu știu daca Dinamo are procent de primit, cei de la Dinamo știu cel mai bine. Eu mai multe nu pot sa spun deocamdata”, a menționat Becali.

Conform informațiilor vehiculate în presa germana, Șahtior Donețk va încasa aproximativ opt milioane de euro din transferul lui Ciprian Marica la VfB Stuttgart, caz în care dinamoviștii vor primi aproximativ 400.000 de euro.

La VfB Stuttgart, Ciprian Marica va evolua la a treia echipa de club din cariera sa, dupa Dinamo, cu care a cucerit un titlu de campion al României, în sezonul 2001/2002, și Șahtior Donețk, cu care a câștigat de doua ori campionatul Ucrainei, în sezoanele 2004/2005 și 2005/2006. Dupa trei campionate petrecute la echipa de seniori a lui Dinamo, unde a jucat 22 de partide și a marcat 4 goluri, Marica s-a transferat la numai 18 ani la formația ucraineana Șahtior Donețk, antrenata de Mircea Lucescu.

Marica a jucat 74 de partide și a marcat 15 goluri în prima liga ucraineana.

Asupra transferului lui Marica de la Dinamo la Șahtior exista unele suspiciuni. În momentul tranzacției, 8 martie 2004, Dinamo a anunțat ca a încasat 1,8 milioane de dolari și mai are de primit 5% dintr-o eventuala revânzare a fotbalistului. Însa, potrivit presei internaționale, Șahtior ar fi platit 6 milioane de dolari pentru a-și asigura serviciile atacantului român.

Mediafax