Marijuana și hașișul ar putea deveni „legale” în Berlin

De: Marian Andrei / 11.09.2013, 16:20
Marijuana și hașișul ar putea deveni
O normalitate pentru vecinii olandezi ar fi o decizie ieșită din comun pentru mulți dintre germani: Berlinul intenționează să deschidă primul coffee shop din Germania, în care cannabis-ul ar fi comercializat legal.

Cartierul Kreuzberg, din Berlin, are toate șansele să intre în istorie ca primul loc de pe teritoriul Germaniei unde se va putea consuma legal marijuana, anunță presa germană.

Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare de pe vremea apropo

Deschiderea unei cafenele special amenajate în acest scop este cu atât mai probabilă cu cât ideea este susținută chiar de către primarul ecologist al cartierului, Monika Herrmann.

„Dacă dorim să ținem sub control dealerii și produsele lor, trebuie să controlăm comerțul”, a declarat aceasta, convinsă fiind că vânzarea de marijuana și hașiș ar diminua contrabanda în parcul Görlitz, cunoscut în capitală ca centru pentru comercializarea drogurilor.

Herrmann, nu se gândește la o cafenea asemănătoare cu cele din Amsterdam, unde lumea vine pentru distracție, ci mai degrabă la un fel de „magazin specializat, ca unul de bomboane sau de cămăși„. Sub orice formă s-ar deschide el, berlinezilor le-ar surâde încă un pas către libertate, deși susținerea ideii e încă limitată din partea altor autorități.

Marijuana este, conform statisticilor, cel mai des consumat drog în Germania, dar și la nivel mondial. În acest context, responsabila guvernului regional pentru prevenția și consumul de droguri, Christine Köhler-Azara găsește  „nerealistă” metoda propusă de Herrmann, de a ține contrabanda sub control. Implementarea ei ar presupune schimbarea legii drogurilor în Germania.