Marile echipe din Formula 1 vor un campionat paralel

Apropo.ro / 19.06.2009, 10:33
Marile echipe din Formula 1 vor un campionat paralel
Echipele de Formula 1 au anuntat ca refuza conditiile impuse de FIA pentru sezonul 2010, scrie Prosport.

Echipele de Formula 1, reunite in cadrul Asociatiei Echipelor de Formula 1 (FOTA), au anuntat ca refuza conditiile impuse de Federatia Internationala de Automobilism (FIA) pentru 2010 si ca intentioneaza sa creeze un campionat paralel.

"A devenit clar ca echipele nu pot continua sa faca un compromis privind valorile fundamentale ale sportului. Ele au refuzat sa modifice conditiile privind inscrierea lor in Campionatul Mondial din 2010. Echipele nu au alta alternativa decat sa inceapa sa pregateasca un nou campionat, care va reflecta valorile participantilor si partenerilor acestora", se arata intr-un comunicat al FOTA.

FIA si FOTA se afla in conflict de mai multe saptamani privind regulamentul din 2010, impus de forul international, care ofera echipelor libertate din punct de vedere tehnologic cu conditia sa aiba un buget limitat la 40 milioane de lire sterline (45 milioane de euro) pe an.

In ciuda acestui scandal, duminica va avea loc ultimul Mare Premiu de Formula 1 gazduit de circuitul din Silverstone.

Circuitul care a fost folosit si ca aeroport in timpul celui de-al doilea razboi mondial si care a gazduit primul mare premiu din Formula 1, in 1950, se afla la capat de drum.

 

Mai multe detalii despre problemele din Formula 1 si cursa de duminica de la Silverstone, pe SportLaMinut.ro