Marilyn Monroe s-a vopsit blonda la dorinta unui fotograf roman (Poze)

Apropo.ro / 11.11.2011, 13:15
Celebra Marilyn Monroe s-a facut blonda la cererea fotografului ei personal, romanul John Florea.

Una dintre cele mai dorite femei din lume, Marilyn Monroe a devenit celebra ajutata si de un roman. Fotograful personal al lui Monroe (Norma Jean pe numele adevarat) era de origine romana. Acesta a avut stralucita idee ca diva sa se vopseasca blonda.

Marilyn Monroe

Tot el este si autorul imaginilor celebre cu Marilyn, printre acestea fiind si cea in care diva statea intinsa pe pat si citea relaxata. Fotografia a fost realizata in anul 1951.

Ideea romanului Florea a transformat-o pe Marilyn intr-o diva, peste noapte. Tot fotograful roman a fost si primul care a imortalizat-o goala pe Monroe.

Datorita lui John, Marilyn l-a cunoscut pe Jean Negulesco, regizor la Hollywood, un alt roman titrat care a ajutat-o la acea vreme pe Norma-Jean sa devina un star. Jean si Marilyn s-au indragostit pe platourile de filmare, relatia lor amoroasa fiind destul de scurta, dar extrem de pasionala.

Marilyn Monroe

Despre John Florea se spune ca a fost unul dintre cei mai cunoscuti fotografi de peste Ocean, el lucrand cu nume grele ale industriei cinematografice americane. Se mai spune ca a fost si director la revista Life Magazine si ca a fost „creierul” unor seriale precum „Bonanza” sau „Delfinul Flipper”, pe care le-a si regizat.

In semn de respect, John Florea are o stea pe Sunset Boulevard din Los Angeles, SUA.